”kokosnötsskålar”
geocaching hofsnäs

I helgen drog vi ut, hela familjen på en ny utomhusaktivitet. Eller i alla fall ny för oss: Geocaching. Det verkar som denna aktivitet, som är perfekt för barnfamiljer, förknippas med den äldre generationen som har lite mer tid. (Som mamma som just blivit pensionär. Hon är ute jämt och anpassar promenader och cykelturer efter antal cacher i området, hehe…)

Och det tar tid, vi gick 5 kilometer på 2,5 timma. Men helt utan gnäll ska tilläggas! För hur kul tycker inte barn det är att leta skatter?! Och hur glada blir inte vi vuxna över utomhustid utan gnäll?

 

geocaching hofsnäs

Vad är geocaching?

Geocaching är som en skattjakt med GPS i naturen. Lite som Pokemon go fast på riktigt. En cache är någon typ av behållare som är gömd på ett sätt som gör att endast en geocachare kan den.

Inbitna geocahare lägger ut cacher (eller skatter som barnen kallar det) i skogen, delar koordinaterna och laddar upp i appen. De finns över hela världen och de finns gömda både i natur och i städer.

 

geocaching hofsnäs
Cache i alvedonrör med fastejpade magneter.

 

Det finns flera olika typer av gömställen och de enklaste cacherna hittar du med hjälp av koordinater och en ledtråd. Vill du hitta de svårare, multi-cacherna, behöver du hitta flera cacher på vägen för att få fler ledtråd till den slutliga. Vi kör på de enkla!

 

geocaching hofsnäs geocaching hofsnäs

Detta behöver du för att geocacha

– Smartphone med GPS
Appen Geocaching
– Penna (för att skriva sitt namn i loggboken)

 

geocaching hofsnäs geocaching hofsnäs

geocaching hofsnäs
Tips! Ta med vagn till de mindre. Det tar ofta längre tid än man tror!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Källor:
https://geocaching.se/
https://sv.wikipedia.org/wiki/Geocaching

Total
64
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer

  1. Vi geocatchade mycket innan barnen. Då bodde vi i ett område med många inbitna. Här där vi bor nu finns det tyvärr intr så många. Men ett tips är att geocatcha utomlands, det är ett fantastiskt sätt att upptäcka omgivningarna.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*