vegetariska måltider

3 gröna måltider – vegetariskt utan gluten

av Cecilia Folkesson

Jag försöker laga mer vegetariskt hemma. Hade jag fått bestämma hade jag ätit betydligt mer grönsaker och bättre kött, helst bara viltkött. Här kan du läsa mer om hur du väljer rätt kött.

Men med 3 småkillar som älskar köttbullar och inte tycker grönsaker är speciellt intressant resulterar de vegetariska måltiderna oftast i gnäll… Tips! Om barnen grönsaksvägrar, stavmixa grönsaker och blanda i köttfärssåsen. Sist åt killarna köttfärssås med grönkål, färska tomater, paprika och spenat. Utan att gnälla.

När man äter ute tycker jag det är svårt att hitta vegetariska alternativ utan gluten. Det serveras ofta vegetarisk pasta, pajer eller biffar med mer ströbröd än grönsaker. Eller tunna soppor och sallader som man inte blir mätt på, då restaurangerna räknar med att man tar 5 skivor bröd med smör till.

 

Här har jag samlat mina 3 godaste vegetariska måltider och tillbehör:

 

bakad sötpotatis med getoströraBakad sötpotatis med getost

 

zucchinipasta med raw tomatatsåsZucchinipasta med raw tomatsås

 

glutenfria zucchinibiffarFrasiga zucchinibiffar

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

carin 7 november, 2016 - 13:41

Varför anser du att mjölkprodukter är bättre val än fisk och kött? Är det bättre utifrån miljöhänsyn? Utifrån hälsa?

Svara
Cecilia Folkesson 9 november, 2016 - 11:17

Hej!
Det anser jag inte. Jag försöker undvika så mycket mejerier jag kan. Jag är inte vegetarian heller, utan gillar att variera kosten 🙂

// Cecilia

Svara
anna 7 november, 2016 - 21:49

Hur tänker du kring proteinet? tränar styrka 5-6 ggr i veckan och känner att det är svårt att få i sit tillräckligt protein på en paleo-vegetarisk kost..

Svara
Cecilia Folkesson 9 november, 2016 - 11:20

Jag tänker ägg. Jag äter inte vegetariskt själv, så inte superinsatt. Men gissar att du undviker baljväxter så det måste väl bli en hel del ägg.
// Cecilia

Svara
Cecilia Folkesson 9 november, 2016 - 11:21

Hamapaprotein skulle kunna vara ett alternativ också 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More