glutenfria zucchinibiffar

Detta måste ni testa! Krispigt frasiga zucchinibiffar utan gluten och mejerier. Går snabbt att göra, är nyttiga och supergoda! Servera med en kall koriander-yoghurt, avokadoröra eller hummus. Gör en större sats och frys in, det blir en utmärkt matlåda tillsammans med en stor sallad och avokado.

Glutenfria zucchinibiffar

500 gram zucchini
2 ägg
1, 25 dl bovetemjöl
0,75 dl mandelmjölk (eller annan mjölk)
Persilja
Salt & peppar
Olja att steka i

glutenfria zucchinibiffar

Gör såhär:
Riv zucchinin grovt. Lägg i durkslag och strö över salt. Låt ligga i ca 10-15 minuter och krama/pressa sen ut vattnet ordentligt. Blanda ihop ägg, bovetemjöl och nötmjölk till en jämn smet. Blanda ihop med zucchinin och hackad persilja. Salta och peppra. Stek i rikligt med fett (kokos, oliv, raps eller ghee) på båda sidor. Jag gjorde 6 stora biffar, men det går såklart lika bra att steka 12 små. 

 

glutenfria zucchinibiffar

 

→ Se alla recept på receptsidan

Total
179
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

4 kommentarer

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close