3 buljongfavoriter utan glutamat:

av Cecilia Folkesson

Hej Bombay har blivit nya favoriten hemma. Använd några skedar i kokosgrytan med massa grönsaker och tomat. Finns här

Citrongräs och chili passar bra i thaigrytan eller woken. Finns här

Vanlig lantbuljong passar bäst i köttfärsen Finns här

 

 

 

5 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Martina Härnqvist 17 juni, 2014 - 07:27

Men du. Maltodextrin som andra ingrediens? Jag undviker alltid produkter med maltodextrin i… Är inte det en modifierad kolhydrat? Tas supersnabbt upp av kroppen, starkt kopplat till migrän och allergi. Varför spckrar hon dina buljonger ens?

Svara
Dennis Widmark 17 juni, 2014 - 15:23

Vad mumsigt! Var köper man dem någonstans?

Svara
Cecilia Folkesson 18 juni, 2014 - 08:53

finns i vissa matbutiker, eller under “finns här” i inlägget

Svara
Ti 18 juni, 2014 - 20:29

Själv föredrar jag Stockpots färdiga buljonger som dock har extremt kort hållbarhet efter att man öppntat ‘hinken’ (48 timmar), så för det mesta får jag frysa in en del av den i iskubsform.

Scandinavian Organics heter de numera, och här är listan över återförsäljare:
http://www.scanorganics.com/aterforsaljare

Just nu hittar jag ingen ingredienslista, men alla ingredienser är antingen KRAV-märkta eller ekologiska.

Vänta lite, hittade en lista för kycklingbuljongen:
Vatten, kyckling och hönsskrov/kött, lök, morötter, palsternacka, salt, vitlök, timjan, peppar, lagerblad,
gurkmeja.

Inga konstigheter alls.

Svara
Matilda 19 juni, 2014 - 19:53

Åh vilket toppentips! Har länge letat efter buljong utan socker. Har aldrig provat Renée Voltaires buljonger då jag dels tycker att de flesta produkter är helt överprisade samt att jag läst på innehållsförteckningen och har för mig att den innehåller nån form av socker. Annars hade jag def kunnat tänka mig att betala dyrt för den.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More