LCHF före och efter

-22 kilo med LCHF

av Cecilia Folkesson

För några dagar sen fick jag ett mail av en tjej. Ett sånt mail som ger en gåshud.  Jag blir så himla glad när jag kan inspirera andra att göra förändringar i livet som får en att må bättre. Suzanna har inte bara tappat 22 kilo utan att gå hungrig, hon är kvitt sitt tidigare sockerbegär och springer 15 kilometer titt som tätt. Imponerande!

Här kommer hennes mail:

Hej Cecilia,
I augusti förra året kom jag in på din blogg via en artikel i Aftonbladet och blev nyfiken på LCHF. Lite fetträdd var jag, men jag tänkte att jag skulle prova på det ändå.

I början av september körde jag igång på allvar, tänkte att jag skulle prova några veckor i taget och sedan ha “godispaus”. Men de där godispauserna behövdes aldrig. Och efter 14 år som pasta & ris-baserad vegetarian började jag äntligen äta grönsaker.

De första fyra månaderna gick jag ned 16 kg, nu är jag nede på 22. När jag var yngre tävlade jag både i orientering och utförsåkning, men orkade aldrig springa mer än någon enstaka kilometer. Nu tränar jag inför halvmarathon och 15 km-rundor är inga ovanligheter.

Tack vare dig började jag också med periodisk fasta i februari! Med de båda känner jag att jag verkligen har hittat mitt sätt att äta, där jag mår jättebra, har massor av energi och är kvitt från mitt tidigare stora sockerbegär.

Tack för en väldigt insprirerande blogg som jag följer dagligen, och för att du hjälpte mig till startskottet av mitt nya, hälsosammare liv.

 There is no time to waste!

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Ella 28 juni, 2013 - 13:42

Själv har jag också blivit inspirerad av just dig och ditt syn på Lchf. Har innan läst mycket om ämnet men det var först då jag hittade din blogg som jag bestämde mig att testa. Du fick det att låta logiskt! Jag (som säkert många andra också) förknippade lchf med grädde och bacon men du fick mig att inse att det absolut inte är så. Jag har nu gått ner i vikt och blivit kvitt sockerberoendet samt lever mer hälsosamt än någonsin. Har dock infört mer kolhydrater till min kost eftersom jag känner att jag behöver det för att kunna prestera på gymmet. (Kolhydrater i form av råris, sötpotatis och frukt) Jag Försöker liksom du äta så lite mejerier som möjligt. Så jag skulle väl kunna påstå att jag äter mer paleo nuförtiden.
Tack för inspirationen.
Kram

Svara
Cecilia Folkesson 28 juni, 2013 - 18:56

Åh, kul att höra!! Bra jobbat 🙂
Och du verkar hittat en variant som passar dig. Strikt LCHF passar såklart inte alla. Inte frukt heller. Kör hårt!!

Svara
Patrik 28 juni, 2013 - 16:37

Riktigt bra gjort av henne 🙂 Bra av dig också att fungera som inspirationskälla så att andra kan ta tag i sin situation också. Har en vän som påbörjade LCHF men slutade igen på grund av laktosintolerans, de flesta traditionella recepten verkar ju baseras på smör, grädde, yoghurt och liknande. Ska nog visa in henne på din blogg nästa gång hon är på gång med LCHF, du har ju massa bra inspiration till mejerifria alternativ.

Svara
Cecilia Folkesson 28 juni, 2013 - 18:54

Visst är hon grym!! Kolla instagram under taggen #mejerifrLCHF där finns massa inspiration.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More