grönkålspasta med brysselkål

Grönkålspasta med brysselkål

av Cecilia Folkesson

Grönkålspasta med brysselkål – ett lite juligare pastarecept!

 

Även om julmat är supergott är det trevligt med lite andra alternativ under julmånaden.
Detta recept är gjort på bönpasta som du hittar i de flesta matbutiker. Det går även bra att ha zoodles till eller vanlig/glutenfri pasta. Eller quinoa för den delen 😉

Denna pasta innehåller mejeriprodukter – vill man göra den vegansk, använd havregrädde och byt ut ädelosten mot någon matsked näringsjäst.

…Eller så skippar man bara osten. Blir lika gott ändå!

 

Läs mer: Det är skillnad på bönpasta och bönpasta

 

 

grönkålspasta med brysselkål

 

Grönkålspasta med brysselkål

(4 portioner)

  • Grönkål, 6-8 blad
  • 1 påse brysselkål
  • 2 klyftor vitlök
  • 1-2 dl Grädde / Havregrädde
  • 1 bit ädelost (+ inkl. lite att toppa med)
  • Salt & nymald svartpeppar
  • ca 0,5 dl valnötter
  • + Smör/olja att steka i

 

Gör så här:

  1. Koka bönpastan efter anvisningar på paketet.
  2. Ansa brysselkål och grönkål.
  3. Grovhacka grönkål och halvera eller klyfta brysselkålen.
  4. Fräs brysselkålen i smör eller olja så den bli lite mjukare. (Man kan självklart även använda kokt brysselkål och bryna lite snabbt.) I med hackad vitlök och grönkål och fräs allt tills lagom konsistens.
  5. Slå på grädde/havregrädde och smula i ädelosten. Mängd ädelost spelar ingen roll, utan smaka av. Väljer du näringsjäst häller du i den nu.
  6. Smaka av med salt och peppar och blanda i hackade valnötter.
  7. Blanda i bönpastan och servera! Jag brukar toppa med lite extra valnötter, smulad ädelost och nymald svartpeppar.

 

 

Fler recept med grönkål

Här hittar du fler goda och glutenfria recept med grönkål.
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten:

 

 


Se mer från mig här:

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!

 

0 Kommentar
2

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More