muscatpumpa

Rostad muscatpumpa med kål

av Cecilia Folkesson

Annonslänkar

 

Har du testat muscatpumpa? En supergod pumpa som passar utmärkt att rosta!

Muscatpumpan är söt i smaken och blir väldigt god när den rostas. Detta recept innehåller både svartkål och grönkål – har man inte båda dessa räcker det att använde en av de, det blir precis lika gott.

Vill man göra receptet vegansk skippar man ädelosten eller ersätter den med näringsjäst.

 

Tips: Fräs gärna grönsakerna i smak- och luktfri kokosolja. Den tål höga temperaturer. 

 

 

muscatpumpa

 

Rostad muscatpumpa med kål

  • Muscatpumpa
  • Grönkål
  • Svartkål
  • Vitlök (några klyftor)
  • Olja eller smör
  • Äppelcidervinäger
  • Hasselnötter
  • Ädelost (Kan bytas mot näringsjäst för en vegansk rätt, eller skippas helt.)
  • Salt & nymald svartpeppar

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 225 grader. 
  2. Skala pumpan och skär i skivor. Ca 0,5-1 cm tjocka. 
  3. Lägg pumpan på bakplåtspapper, ringla över olja, salta och peppra och ugnsbaka tills de är mjuka och fått färg – ca 20 minuter.
  4. Medans pumpan är i ugnen – skär bort den hårda mittdelen på kålen och hacka grovt.
  5. Hacka vitlöken.
  6. Fräs kål och vitlök i smör eller oja (jag använder smak- och luktfri kokosolja.)
  7. Slå på en skvätt äppelcidervinäger och smaka av med salt och peppar.
  8. Toppa kålen med pumpan och strö över rostade hasselnötter (rostade får en mycket godare smak) och lite ädelost.

 

muscatpumpa

 

Fler recept med grönkål

Det finns så mycket gott man kan använda grönkål till – både att göra sallader på och ha som fyllning i till exempel sötpotatis. Här hittar du mina favoritrecept med grönkål.
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

 

Alla mina recept

I min receptbank hittar du över 600 recept. Alla är glutenfria och utan vitt raffinerat vitt socker. De flesta är mjölkfria och du hittar även en egen kategori för veganska recept.

 

 


Följ mig gärna här

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Stefan Allirol-Molin 5 december, 2020 - 11:30

Hur mycket av varje sak? Hittar inte det i receptet

Svara
Glutenfri grönkålspaj - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 18 december, 2020 - 16:52

[…] kan väl missat att jag älskar grönkål?! Det passar så bra att ha i både kalla och varma sallader, att göra soppa på och ugnsrosta tillsammans med andra grönsaker. Och i gröna juicer […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More