bönpasta

Bönpasta. Eller hur var det nu?

av Cecilia Folkesson

Produkter som dessa dyker upp med jämna mellanrum!

Denna gång: Bönpasta. Då tror man såklart det är just det. Pasta gjort på bönor. Speciellt med tanke på att det idag finns ett brett utbud med olika pastasorter gjorda på till exempel bönor, linser och ärtor, majs och ris. Ett bra glutenfritt alternativ till det vanliga pastan.

Men Kungsörnens “bön”pasta innehåller endast 30% bönor. Resten är vanligt mjöl. Ännu ett företag som vill rida på hälsovågen och samtidigt lura sina konkurrenter på vägen.

Vet att någon kommer tycka: ja men, om man läser på förpackningen står det ju att det innehåller 30% bönor och att resten är innehåller mjöl, och bara för att det är en bönpasta behöver det ju inte betyda att innehållet endast är bönor. Visst, men med tanke på nya glutenfria trenden och men tanke på all bönpasta som redan finns BORDE detta kallas pasta med bönor. Inte bönpasta.

 

Ungefär samma sak om man köper riskakor. Ska man förutsätta att dessa innehåller 70% mjöl? Eller att kycklingfärsen innehåller 70% gris om man inte läser det finstilta? Nej, skärpning produktutvecklare!

Har du någon gång känt dig lurad som konsument?

 

Här är några exempel på att det visst går att göra bönpastor utan 70% mjöl:

glutenfri pasta bönor linser ärtor

Da Carla Gröna ärtor fusilli   //   Nutri Nick Black bean spaghetti   //   Risenta Kikärtspasta   //   A la eco Röda linser fusilli

 

 

2 kommentarer
0

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Susanna 24 oktober, 2019 - 16:19

Ja, som att Oatlys youghurt är död… Smör och rapsolja är mer raps än smör (länge sedan jag knäckte den dock) mm.

Svara
Grönkålspasta med brysselkål - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 7 december, 2020 - 00:01

[…] Läs mer: Det är skillnad på bönpasta och bönpasta […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More