Hasselbacksrödbetor

Hasselbacksrödbetor

av Cecilia Folkesson

Hasselbacksrödbetor – eller rödbetor skurna som hasselbackspotatis. Supergoda att göra med rosmarin och ädelost!

 

Nu under hösten och vintern brukar jag ofta välja bort den vanliga salladen och göra lite roligare varma tillbehör. Jag använder oftast rotfrukter eller pumpa och det går att variera så himla mycket!

Ett enkelt och gott tillbehör gör man genom att skala små delikatessrödbetor på samma sätt som man gör hasselbackspotatis och baka dem i ugnen. Eftersom rödbetorna är söta i smaken passar ädelost superbra till. Gillar man inte ädelost – byt till till exempel getost eller så skippar man osten helt om man vill ha ett veganskt tillbehör. 

 

Man kan även göra dessa med sötpotatisar. Fler recept på ugnsbakade tillbehör hittar du längre ner.

 

 

Hasselbacksrödbetor

 

Hasselbacksrödbetor

  • Delikatessrödbetor
  • Smör/olja
  • Färsk rosmarin
  • Ädelost
  • Salt & nymald svartpeppar

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 225 grader.
  2. Skala rödbetorna och skär tunna skivor nästan igenom.
  3. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
  4. Ringla över olja eller klicka på smör.
  5. Baka i ca 15 minuter, strö över ädelost och timjan.
  6. Baka i ytterligare ca 10 minuter eller till de är klara. De får gärna ha lite tuggmotstånd och tiden beror på hur stora rödbetorna är.

 

Tips på hur du enkelt skär hasselbacksrödbetor:

Jag brukar lägga två ätpinnar i trä längs sidorna på rödbetorna. Då går inte kniven hela vägen ner när man skär. Man kan också lägga dem i en träsked och skära på samma sätt då kanterna på skeden stoppar kniven.

 

Hasselbacksrödbetor Hasselbacksrödbetor är goda att servera till kyckling, kött eller vegetariska alternativ. 

 

 

Fler tips på tillbehör

Det finns många olika grönsaker man kan ugnsbaka – speciellt rotfrukter! Här hittar du sex recept på tillbehör som är både enkla att göra och fantastiskt goda. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.

 

 

 


Följ mig gärna här

Följ mig gärna på Instagram och Facebook för fler recept, tips och inspiration och glöm inte prenumerera på mitt nyhetsbrev!

 

0 Kommentar
1

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More