vietnamesisk halloumi bowl

Vietnamesisk halloumibowl

av Cecilia Folkesson

Halloumibowl är en rätt de flesta gillar. Kombon syrliga grönsaker och krispiga böngroddar är verkligen supergod!

 

Denna bowl är perfekt att göra när man ska ha många hemma. De flesta älskar den och de tillbehör som måste förberedas går att göra några dagar i förväg. Sen är det bara att lägga upp på tallrik med det man gillar!

 

Byta ut innehåll i din halloumibowl?

Glasnudlar är glutenfria med vill man skippa ris (som de innehåller) går det såklart lika bra att byta ut dem mör sjögräsnudlar, zoodles eller quinoa.

Halloumin kan bytas ut mot eldost eller grillost som är en svensk motsvarighet till halloumi. Man kan även använda samma marinad till räkor, kött eller kyckling.

 

 

vietnamesisk halloumi bowl

 

 

Vietnamesisk halloumibowl

  • 2 förp. halloumi eller grillost
  • 2 msk riven färsk ingefära
  • 3 klyftor vitlök
  • 2 msk sesamolja
  • 2 msk japansk soja
  • 0,5 tsk chiliflingor
  • + Sesamfrön till topping

 

Tillbehör:

  • Picklad rödlök (se recept längre ner)
  • Picklade morötter (se recept längre ner)
  • Böngroddar
  • Färsk mynta
  • Sockerärtor
  • Edamamebönor
  • Glasnudlar
  • Sriracha-majonnäs

 

 

vietnamesisk halloumi bowl

 

Gör så här:

  1. Skär halloumi i bitar.
  2. Blanda ihop riven ingefära, pressad vitlök, sesamolja, soja och chiliflingor.
  3. Låt halloumin ligga i marinaden en stund.
  4. Stek i olja eller lite smör tills den fått en fin yta.

Gör iordning skålar med tillbehören, lägg på köttet och toppa med sesamfrön och sriracha-majonnäs.

 

 

vietnamesisk halloumi bowl

 

Snabbpicklade grönsaker

  • 2 rödlökar eller 2 morötter
  • 2 dl vatten
  • 1 dl 12% ättikssprit
  • 2-3 msk björksocker eller sötströ (kan uteslutas)
  1. Värm upp vattnet, ättikan och sötningen i kastrull tills sötningen löser upp sig. Låt sen svalna.
  2. Skiva rödlöken / strimla morötterna och lägg in en skål. Slå över ättiksblandningen.
  3. Förvara i glasburk i kylskåp.

Receptet är för 2 rödlökar eller 2 morötter, så gör det dubbla om du vill pickla båda. Vill man ha mer smak på morötterna han man hyvla dem i tunna skivor.

 

 

Fler recept på god bowls

Här hittar du fler recept på goda bowls. Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten!

 

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Nikki 21 september, 2020 - 11:19

Tack för en massa härliga recept. Du skriver ovan att ris innehåller gluten men ris är ju naturligt glutenfritt. Sen kan det ju finnas andra anledningar att byta ut riset men inte pga gluten

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More