Glutenfri crunchy granola

Glutenfri crunchy granola

av Cecilia Folkesson

Annonslänkar

 

Glutenfri crunchy granola är supergott att ha på både smoothie-bowls, färska bär och på yoghurt.

Nu är det dags att gå ut i skogen och plocka massa bär! Orkar man plocka riktigt mycket kan man frysa in och ha bär hemma även långt in på hösten. Såå gott!

Vi brukar jaga smoothie-bowls på fryst banan, bär och nötmjölk och sen toppa med hemmagjord glutenfri crunchy granola. Vill man göra allt hemmagjort är det väldigt enkelt att göra sin egna nötmjölk:

Recept: Så gör du egnen nötmjölk

 

 

Glutenfri crunchy granola

 

Glutenfri crunchy granola

(1 plåt)

 

Gör såhär:

  1. Sätt ugnen på 175 grader  och rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  2. Värm upp vatten, tillsätt kokosolja och sötning och rör ihop. 
  3. Blanda ihop allt och strö ut på plåt med bakplåtspapper. Krama ihop klumpar om du vill ha större granola-bitar. 
  4. Grädda i ca 20 minuter. Rör om då och då så det blir jämn färg.
  5. Sänk temperaturen till 75 grader och grädda ytterligare ca 20 minuter. Rör någon gång under tiden. Låt gärna stå på eftervärmen.

 

Tips:

  • Du kan självklart göra denna granola helt utan nötter. Byt helt enkelt ut nötterna mot mer kokosflingor eller solroskärnor.
  • Har du ingen kokosolja hemma kan du använda till exempel rapsolja.
  • Istället för kokossocker kan du använda till exempel fibersirap, lönnsirap eller råsocker.
  • Förvara granolan i en burk med lock.

 

 

Fler recept

Här hittar du fler recept på granola och smoothie-bowls som blir extra goda tillsammans med glutenfri crunchy granola.
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten:

 

 


Följ mig här:

Följ mig gärna här för fler tips, recept och inspiration. I nyhetsbrevet som kommer ut ungefär två gånger i månaden delar jag mina nya recept och även exklusiva rabattkoder.

Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Nice cream med jordgubbar och mynta - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 31 mars, 2021 - 11:32

[…] med frukt och bär – så passar även utmärkt som mellanmål. Då kan man gärna toppa den med hemmagjord glutenfri granola eller nötter och kokos för att göra den extra […]

Svara
Blåbärsbowl - ceciliafolkesson.se – Naturlig mat & Hälsa 20 april, 2021 - 10:57

[…] med hemmagjord granola, kokoschips och färska […]

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More