Glutenfri crunchy granola är supergott att ha på både smoothie-bowls, färska bär och på yoghurt.
Nu är det dags att gå ut i skogen och plocka massa bär! Orkar man plocka riktigt mycket kan man frysa in och ha bär hemma även långt in på hösten. Såå gott!
Vi brukar jaga smoothie-bowls på fryst banan, bär och nötmjölk och sen toppa med hemmagjord glutenfri crunchy granola. Vill man göra allt hemmagjort är det väldigt enkelt att göra sin egna nötmjölk:
Recept: Så gör du egnen nötmjölk
Glutenfri crunchy granola
(1 plåt)
- 4 dl glutenfria havregryn
- 2 dl kokosflingor
- 1 dl sötmandel
- 1 dl osaltade solroskärnor
- 0,5 dl kokosolja
- 3 msk kokossocker eller honung
- 0,5 tsk salt
- 1 dl vatten
Gör såhär:
- Sätt ugnen på 175 grader och rör ihop de torra ingredienserna i en bunke.
- Värm upp vatten, tillsätt kokosolja och sötning och rör ihop.
- Blanda ihop allt och strö ut på plåt med bakplåtspapper. Krama ihop klumpar om du vill ha större granola-bitar.
- Grädda i ca 20 minuter. Rör om då och då så det blir jämn färg.
- Sänk temperaturen till 75 grader och grädda ytterligare ca 20 minuter. Rör någon gång under tiden. Låt gärna stå på eftervärmen.
Tips:
- Du kan självklart göra denna granola helt utan nötter. Byt helt enkelt ut nötterna mot mer kokosflingor eller solroskärnor.
- Har du ingen kokosolja hemma kan du använda till exempel rapsolja.
- Istället för kokossocker kan du använda till exempel fibersirap, lönnsirap eller råsocker.
- Förvara granolan i en burk med lock.
Fler recept
Här hittar du fler recept på granola och smoothie-bowls som blir extra goda tillsammans med glutenfri crunchy granola.
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten:
Följ mig här:
Följ mig gärna här för fler tips, recept och inspiration. I nyhetsbrevet som kommer ut ungefär två gånger i månaden delar jag mina nya recept och även exklusiva rabattkoder.
2 kommentarer
[…] med frukt och bär – så passar även utmärkt som mellanmål. Då kan man gärna toppa den med hemmagjord glutenfri granola eller nötter och kokos för att göra den extra […]
[…] med hemmagjord granola, kokoschips och färska […]