nyttig kladdkaka

Nyttig kladdkaka – Glutenfri och sötad med dadlar

av Cecilia Folkesson
Vem gillar inte kladdkaka? Detta är dessutom en nyttig kladdkaka (eller så nyttigt det kan bli när det kommer till bakverk).

 

Denna kaka är nog det som bakas mest hemma hos oss. Denna och dessa chokladbollar är barnens favorit att göra – det både går snabbt, är enkelt och blir väldigt gott!

När vi lyxar till det brukar vi ha i hackad mörk choklad, men det är absolut inte ett måste. Man kan även smaksätta kladdkakan med 1 msk lakritspulver och servera med hallon – en väldigt god kombo!

 

nyttig kladdkaka

 

Nyttig kladdkaka

(Springform ca 22 cm)

3 st ägg
10 färska dadlar
0,5 dl kokosolja
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosflingor
5 msk kakao
1 tsk vaniljpulver
1,5 tsk bakpulver
0,5 tsk salt

+ 0,5 mörk choklad (kan uteslutas)

Förslag på topping:
Kakaonibs
Flingsalt
Kakao

 

Gör så här:

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Kläm fast ett bakplåtspapper i botten av springformen.
  3. Kärna ur dadlarna och mixa med de torra ingredienserna i matberedare eller med stavmixer.
  4. Smält kokosoljan.
  5. Häll i kokosolja och ägg och mixa till en jämn smet.
  6. Om du vill ha i extra choklad – hack den och blada i hälften i smeten och toppa med resten.
  7. Häll smeten i formen och grädda i ca 12 minuter. (Varmluft/mitten av ugnen)
  8. Låt svalna och pudra över kakao.

 


Följ mig här

Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration:
Instagram
Facebook
Nyhetsbrev

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Catarina 10 april, 2020 - 23:13

0,5 mörk choklad? Vad menas?

Svara
Cecilia Folkesson 15 april, 2020 - 18:02

Menar 0,5 mörk chokladkaka 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More