”kokosnötsskålar”
Glutenfria vegetariska biffar

Glutenfria vegetariska biffar – här hittar du sju olika biffar och bollar, fria från gluten, mjölk och soja.

Under senaste åren har det dykt upp massa olika vegetariska biffar, burgare och bollar. Tidigare innehöll dessa nästan uteslutande soja och mjöl, men nu finns det massa bra alternativ att välja mellan. Om man inte väljer att göra dem själv såklart!

Jag har valt ut de glutenfria vegetariska biffar jag tycker har ett bra innehåll. Skicka gärna en kommentar om det tycker jag missat någon av dina favoriter!

Recept på mina glutenfria bönbiffar hittar du här.

 

Mina favoriter

Jag har hittat mina favoriter hos Ekko Gourmet. Bra innehål och massa olika spännande smakkombination. Dessa har jag bland annat hittat i frysdisken hos Ica.

Hittar du inte bra alternativ i din butik – be att de tar in. Det är vi konsumenter som påverkar butikernas utbud!

 

Glutenfria vegetariska biffar hampabiffar
Ekologiska Hampabiffar, Ekko gourmet

Ingredienser: Gröna ärter*(56%), gul lök*, hampafrön*(10%), pumpakärnor*(8%), potatisstärkelse*, limejuice* (4,5%), risproteinpulver*, salt, vitlök*, torkad mynta*(0,25%) och chiliflingor* (0,24%). *=Ekologisk råvara

 

 

Glutenfria vegetariska biffar falafel
Vegansk Falafel, Anamma

Ingredienser: Kikärtor/kikærter (80%), rapsolja/-olie, persilja/persille, lök, potatismjöl/kartoffelmel, salt, bak/bage-pulver (natriumbikarbonat), vitlök, kryddor (bl.a. spiskummin, koriander, kanel).

 

 

Glutenfria vegetariska biffar ärtpuckar
Ärtpuckar – Soltorkade tomater, Coop

Ingredienser: Svenska gula ärtor 52%, palsternacka, lök, soltorkade tomater i olja 14%, kikärtsmjöl, basilika, salt, vitlök, svartpeppar, cayennepeppar. Stekta i rapsolja.

 

 

Glutenfria vegetariska biffar quinoabullar
Ekologiska Quinoabullar, Ekko gourmet

Ingredienser: Kokta gröna linser* (49%), blötlagd röd quinoa* (12%), gul lök*, morötter*, tomatkoncentrat*, linsmjöl*, ärtprotein*, potatisstärkelse*, salt, apelsinjuicekoncentrat*. Förstekta i rapsolja*. *= Ekologisk råvara

 

 

Glutenfria vegetariska biffar broccolipuckar
Broccolipuckar, Garant

Ingredienser: Broccoli 22%, kikärtor*, röda linser, bondbönor 12%, lök, majsstärkelse, rapsolja, hirsflingor, solroskärnor, gojibär 1,4%, salt, basilika, svartpeppar. *EU-ekologisk råvara, utgör 22% av produkten.

 

 

Glutenfria vegetariska biffar ärtstubbar
Ärtstubbe – Krav, Änglamark

Ingredienser: Gula ärtor*,  65%, potatismjöl*, rapsolja*, lök*, morot*, dill* 5%, ättika**, grönsaksbuljong**, socker**, vitpeppar*. *KRAV-ekologisk ingrediens. **Ekologisk ingrediens.

 

 

Glutenfria vegetariska biffar jordnötsbiffar
Ekologiska Jordnötsbiffar, Ekko Gourmet

Ingredienser: Kikärtor* (46 %), JORDNÖTTER* (14 %), morötter*, gul lök*, zucchini*, potatisstärkelse*, salt, spiskummin* (0,7 %), svartpeppar* och chili* (0,2 %). *=Ekologisk råvara

 


Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram och missa inte att prenumerera på nyhetsbrevet!

 

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

2 kommentarer

  1. Hej!
    Jag tycker ärtpuckar och ärtstubbar är klart bäst! Därför som det är odlat i Sverige! Då blir de mest jämförbara med svenskt kött och genom att välja svenska råvaror så kommer vår självförsörjnings grad öka successivt samt att klimatnyttan är bättre!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*