glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor med pumpa

av Cecilia Folkesson

Glutenfria våfflor kan göras på många olika sätt. Testa att göra dem på pumpa!

 

– Snälla mamma, kan du inte göra pannkakor idag?
– Vet ni vad barn – jag kan göra våfflor istället!

Så mycket snabbare och enklare än att steka pannkakor och barnen verkar till och med gilla det mer. Win win med andra ord!

Och har du tröttnat på pumpa? Byt ut pumpapurén mot rivna äpplen eller mosad sötpotatis. Rör i lite nötmjölk om smeten blir för tjock.

 

 

glutenfria våfflor

Glutenfria våfflor med pumpa

(Ca 4 st)

2 ägg
1 dl pumpapuré (se nedan)
0,5 dl kokosmjöl
2 msk kokosolja
1/2 tsk bakpulver
1/2 tsk kanel
1/4 tsk mald ingefära
1/4 tsk mald muskotnöt
1 nypa mald nejlika
1/4 tsk salt
(+ ev 1 msk sötning)

 

Gör såhär:

  1. Värm upp våffeljärnet.
  2. Vispa upp äggen och blanda ihop med pumpapuré, smält kokosolja och ev sötning i en skål.
  3. Blanda ihop de torra ingredienserna i en mindre skål.
  4. Vänd ner de torra ingredienserna i pumpasmeten och blanda försiktigt ihop.
  5. Grädda 3-4 våfflor.

Servera med till exempel vispad kokosgrädde, eller stekta äpplen med pekannötter, lite kokossocker och kanel.

 

 

glutenfria våfflor

Så gör du vispad kokosgrädde

Ställ in kokosgrädden i kylen tills den blivit kall. (Jag brukar använda kokosgrädde i tetra pack.)
Vispa upp kokosgrädden med vaniljpulver.

 

Så här gör du pumpapuré

– Skala och kärna ur pumpan. (Jag valde butternutpumpa, men vanlig pumpa fungerar lika bra.)
– Skär pumpan i bitar och koka tills pumpan är mjuk.
– Låt svalna, kör sedan i matberedare, med stavmixer eller mosa.

Man kan även skära pumpan i klyftor och baka i ugnen och sen mixa den.

 

Fler recept

I mitt receptarkiv hittar du flera hundra nyttiga och glutenfria recept

 

 

Du kanske även gillar detta

2 kommentarer

Jenny 4 november, 2019 - 15:08

Kan man göra dina våfflor utan ägg? Just nu provar jag om sonen mår bättre utan ägg men pannkakor o våfflor är ju så gott ibland.

Svara
Cecilia Folkesson 11 november, 2019 - 15:03

Hej Jenny, du kan testa med chiaägg – det borde funka 🙂

// Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More