Baka glutenfritt med choklad

Chokladbrownies på svarta bönor

av Cecilia Folkesson

Många har frågar efter efterrätter och bakverk som inte innehåller nötter. Så här kommer ett nytt recept: Chokladbrownies på svarta bönor.

– Nötfritt, glutenfritt och mjölkfritt!

 

Dessa brownies innehåller sötning, men man väljer själv vilken. Funkar med tex honung, agave, yaconsirap och björksocker. Jag hade ca 2 msk sötning i mina brownies. Vill man ha det sötare – använd lite mer.

Vill man skippa den hackade chokladen kan man självklart göra det!

 

chokladbrownies svarta bönor

Chokladbrownies på svarta bönor

1 förpackning svarta bönor (380-400 g)
2 ägg
0,75 dl kokosolja [Adlink]
4 msk kakao
ca 2 msk sötning (tex honung eller yaconsirap) [Adlink]
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hackad mörk choklad (ca 50 g)

 

Gör såhär:

Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form med bakplåtspapper. Jag använde en avlång brödform.
Skölj och sila bönorna.
Kör allt utom chokladen i matberedare till en jämn smet
Blanda i den hackade chokladen.
Bred ut i formen och grädda i ca 30 minuter.

 

Fler recept

Alla mina recept på glutenfria desserter hittar du här

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More