Många har frågar efter efterrätter och bakverk som inte innehåller nötter. Så här kommer ett nytt recept: Chokladbrownies på svarta bönor.
– Nötfritt, glutenfritt och mjölkfritt!
Dessa brownies innehåller sötning, men man väljer själv vilken. Funkar med tex honung, agave, yaconsirap och björksocker. Jag hade ca 2 msk sötning i mina brownies. Vill man ha det sötare – använd lite mer.
Vill man skippa den hackade chokladen kan man självklart göra det!
Chokladbrownies på svarta bönor
1 förpackning svarta bönor (380-400 g)
2 ägg
0,75 dl kokosolja [Adlink]
4 msk kakao
ca 2 msk sötning (tex honung eller yaconsirap) [Adlink]
1 tsk bakpulver
1 nypa salt
Hackad mörk choklad (ca 50 g)
Gör såhär:
Sätt ugnen på 175 grader.
Klä en form med bakplåtspapper. Jag använde en avlång brödform.
Skölj och sila bönorna.
Kör allt utom chokladen i matberedare till en jämn smet
Blanda i den hackade chokladen.
Bred ut i formen och grädda i ca 30 minuter.
Fler recept
Alla mina recept på glutenfria desserter hittar du här