”kokosnötsskålar”

Funderar du på vad du ska göra för tillbehör till middagen? Här kommer 3 recept på goda tillbehör, paleo & LCHF-vänliga och såklart fria från gluten och mjölkprodukter!

 

3 goda tillbehör – Paleo & LCHF

 

ugnsbakad vitkål

Ugnsbakad vitkål

1 litet vitkålshuvud eller spetskål
Olivolja, smör eller ghee
Salt & Svartpeppar

– Sätt ugnen på 200 grader
– Skär vitkålen i mindre klyftor
– Ringla över olja eller klicka på smör eller ghee
– Salta och peppra och ugnsbaka i ca 15 minuter (beroende på storlek)

 

 

blomkålsris

Blomkålsris

1 litet blomkålshuvud
1 msk buljong (fri från glutamat)

– Riv blomkålen grovt i matberedare eller grova sidan på ett rivjärn
– Koka upp vatten med buljong och vänd i blomkålen (räcker med ca 1 minut)
– Sila av allt vatten

 

 

Broccolimos

1 bukett broccoli
1 knippe storbladig persilja
Olivolja
Salt & Sverpeppar

– Dela broccolin i mindre bitar och koka i ca 5 minuter
– Hacka persiljan

– Häll av vattnet och stavmixa tillsammans med en skvätt olja
– Mixa i persiljan mor slutet
– Smaksätt med salt och peppar och ev en liten skvätt äppelcidervinäger

 

Följ mig här

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

 

Total
40
Shares

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close