Funderar du på vad du ska göra för tillbehör till middagen? Här kommer 3 recept på goda tillbehör, paleo & LCHF-vänliga och såklart fria från gluten och mjölkprodukter!

 

3 goda tillbehör – Paleo & LCHF

 

ugnsbakad vitkål

Ugnsbakad vitkål

1 litet vitkålshuvud eller spetskål
Olivolja, smör eller ghee
Salt & Svartpeppar

– Sätt ugnen på 200 grader
– Skär vitkålen i mindre klyftor
– Ringla över olja eller klicka på smör eller ghee
– Salta och peppra och ugnsbaka i ca 15 minuter (beroende på storlek)

 

 

blomkålsris

Blomkålsris

1 litet blomkålshuvud
1 msk buljong (fri från glutamat)

– Riv blomkålen grovt i matberedare eller grova sidan på ett rivjärn
– Koka upp vatten med buljong och vänd i blomkålen (räcker med ca 1 minut)
– Sila av allt vatten

 

 

Broccolimos

1 bukett broccoli
1 knippe storbladig persilja
Olivolja
Salt & Sverpeppar

– Dela broccolin i mindre bitar och koka i ca 5 minuter
– Hacka persiljan

– Häll av vattnet och stavmixa tillsammans med en skvätt olja
– Mixa i persiljan mor slutet
– Smaksätt med salt och peppar och ev en liten skvätt äppelcidervinäger

 

Följ mig här

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

 

Total
23
Shares

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

1 kommentar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*

Close