Hur ofta har man inte massa ledsna grönsaker i kylskåpet? Inte så roliga att göra sallad på, men det funkar kanon att ha i en varm sallad.
Detta recept är bara ett förslag på vad man kan ha i, men använd i första hand det du redan har hemma.
Hemligheten till en god varm sallad
Skiva i lite färsk vitlök. Jag använder ghee eller kokosolja utan smak när jag gör mina varma sallader och steker med en skvätt äppelcidervinäger. Det syrliga i kombination med salt och det söta från grönsakerna gör hela salladen!
Innan servering, ringla över rejält med kallpressad olivolja, avokadoolja eller rapsolja. Strö över frön, nötter och/eller bär och salta och peppra. Vill man ha extra protein i salladen, blanda i kokt quinoa.
Detta var vad mitt kylskåp hade att erbjuda. Ser inte så roligt ut, men det blev en fantastiskt god varm sallad! (Och nej, jag år inget annat till. Läs tidigare inlägg om det här med kompletta måltider här.)
Varm sallad med grönkål och palsternacka
1 palsternacka
1/2 zucchini
Några blad grönkål
3 klyftor vitlök
1/2-1 msk äppelcidervinäger [annonslänk]
Olja/Ghee att steka i [annonslänk]
Hampafrön [annonslänk]
Valnötter
Gojibär
Avokadoolja
Salt + Peppar
- Skiva vitlök och stek i olja eller ghee tillsammans med klyftad palsternacka, strimlad grönkål och skivad zucchini.
- Häll i en äppelcidervinäger och fräs en liten stund till.
- Lägg upp på fat och ringla över avokadoloja, dtrö på hampafrön och toppa med valnötter och gojibär. Salta och peppra.
Fler recept på varma sallader:
Quinoasallad
Ugnsrostad butternut-pumpa
Sötpotatissallad med granatäpple och spenat
Rödbetor med getost och valnötter
Fler förslag på innehåll
– Morötter
– Kålrot
– Palsternacka
– Rödbetor
– Sötpotatis
– Vitkål
– Rödkål
– Grönkål
– Brysselkål
– Nötter
– Torkade bär
– Frön
– Citron
– Qinoa
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Facebook, Bloglovin’ eller Instagram