Ekologiska-natpasar
ugnsrostade rödbetor

Nu finns svenska, färska rödbetor i butiken! Dessa är så goda att koka och äta med smör, salt och nymald svartpeppar eller att rosta i ugnen. Har man en juicecentrifug kan man även köra i lite rödbeta i juicen eller riva rödbetor och ha i salladen.

Min absoluta rödbetsfavorit är att ugnsrosta dem och servera som en ljummen sallad tillsammans med getost, valnötter och hackad storbladig persilja. Passar bra som tillbehör till sommarens grillkvällar.

 

 

Ugnsrostade rödbetor med getost och valnötter

1 knippe färska rödbetor
1 bit getost
1 knippe färsk storbladig persilja
Olivolja
Valnötter
Salt och svartpeppar

 

ugnsrostade rödbetor

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 225° C.
– Skala rödbetorna och skär i klyftor eller tärningar. Lägg ut rödbetorna på en plåt med bakplåtspapper och ringla över olivolja. Rosta rödbetorna i ca 20 minuter och rör runt efter cirka halva tiden.
– Låt rödbetorna svalna lite.
– Salta och peppra och blanda ihop med grovhackad persilja.
– Smula över getost och toppa med grovhackade valnötter.

 

Rödbetan – En färgstark rotfrukt

Tänk på att ta det försiktigt när du skalar och skär rödbetorna. De fläckar lätt både träskärbrädor och händer. Jag brukar använda plastskärbräda och till och med plasthandskar när jag inte vill skrubba händer och nagelband i en evighet…

 

Här hittar du fler recept på tillbehör

 

 

5 kommentarer

  1. Tack för det här receptet. Såå gott!! Nu väntar vi bara att rödbetan i eget trädgårdsland blir klar så man slipper köpa från butiken. Kommer definitivt att göras många gånger hos oss!

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*