cecilia folkesson yoga

Stressa mindre, planera mer – 5 tips!

av Cecilia Folkesson

Ny vecka och ännu mer höst! Det börjar bli så fint ute nu och jag ÄLSKAR verkligen hösten. Jag tycker det är rätt mysigt när det är mörkt på morgonen och man får elda i kaminen. Och man behöver inte känna sig besviken över vädret hela tiden. Som man gjorde i somras….

Men med hösten kommer stressen som ett brev på posten. Man inser att ju äldre barnen blir, desto mer blir det att hålla koll på.

 

Stressa mindre, planera mer – 5 tips!

1.  Förbered hela veckan.
Skriv lappar, scheman, och kom-ihåg-listor. En vuxenlista och en barnlista, gärna i hallen eller på kylskåpet. (Vi har kylskåpet 2 meter från/i hallen. Ännu ett win-win med att bo super-litet). Analoga listor gör att man ser dem hela tiden och inte glömmer bort. Som man lätt gör med listor i mobilen.

2. Förbered maten.
Vi kör fortfarande stenhårt på budgetveckor. Igår köpte jag ett paket köttfärs och lite rotfrukter. Jag rev ner rotfrukterna i matberedare och använde hälften av det, och hälften av  köttfärsen och gjorde en köttfärssoppa. Lite överblivna tacorester från i fredags till det och barnen var supernöjda! (Japp, barnen är fortfarande helt besatta av fredagstacos.) Samtidigt som soppan kokade använde jag andra hälften till att göra en köttfärssås till senare i veckan.

3. Planera med barnen.
Vilken dag ska läxor göras, hur ser en bra morgon ut? Ta fram kläder redan dagen innan och packa väskor på kvällen.

4. Få till vardagsmotionen.
Även om det bara är 30 minuter. Gå upp 45 minuter tidigare (dvs lägg dig 45 minuter tidigare) och gå ut en runda. Visst, det är kallt, grått och mörk men resten av dagen kommer kännas mycket härligare och du kommer förmodligen somna enklare på kvällen!

5. Låt barnen hjälpa till mer hemma.
Ibland kan et räcka med att barnen tar ut soporna, plockar upp i sina rum och ställer tillbaks det de har lekt med.

 

 

0 Kommentar
0

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More