Ekologiska-natpasar
melonglass glasspinnar

Älskar du vattenmelon är dessa melonglasspinnar ett måste! De innehåller endast vattenmelon och kiwi. Ett bra budgettips som går snabbt att göra och är superenkelt! Jag gjorde dessa med barnen och vi valde att ha kiwi längst ner för att få dem att se ut mer som meloner. Man kan så klart skippa kiwin och bara använda vattenmelon. Mixa gärna i lite citron och hackad färsk mynta! En grym smakkombination! Inte lika barnvänlig dock.

Formarna hittar du lite överallt. Har för mig att dessa kommer från Lagerhaus, men det finns liknande på t.ex. matbutiken och på Ikea.

 

Melonglass – Sockerfria glasspinnar

6 pinnar
Vattenmelon, gärna ekologisk
2-3 kiwi
Här hittar du glassformar

 

melonglass glasspinnar melonglasspinnar

  1. Skär melonen i bitar och skär bort skalet. Jag behövde ungefär 1/4 melon till dessa 6 glassar. Använder du en melon med kärnor, pilla bort de mesta av kärnorna.
  2. Kör melonen i blender, matberedare eller med stavmixer.
  3. Häll upp melonen i glassformarna. Lämna en bit för den gröna delen (kiwin)
  4. Ställ i formarna i frysen medan du gör iordning kiwi. Om glassarna får frysa lite innan minskar risken att färgerna blandar sig.
  5. Skala och mixa kiwi. Häll i glassformarna, i med pinnar och låt stå i frysen några timmar.

 

melonglass glasspinnar melonglasspinnar

Otis gav dessa melonglasspinnar tummen upp! Han gillade mangoglassen i senaste glassreceptet, men dessa slukade han två av på direkten! Och det är fördelen med dessa glassar, absolut noll extra socker. Jämför det med en Piggelin som innehåller socker, glukos-fruktossirap druvjuice från koncentrat, syra, stabiliseringsmedel, arom och färgämnen. Och vatten. Bara skräp med andra ord…

Testa att låta barnen välja frukt och bär och göra olika glassar i varje form. Och är de vana vid söta glassar (som de flesta av oss är) blanda i lite agavesirap eller annan sötning.

 

Välj ekologiskt!

Både vattenmeloner och kiwi går att hitta ekologiska. Frukt och grönt är något man alltid ska försöka välja ekologiskt i den mån det går. Frukten både smakar mer och är hälsosammare – både för dig och bonden!

 

Gillar du sidan? Följ mig gärna på Bloglovin’ eller Instagram

 

7 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*