nyttig julfudge

Nyttig fudge utan gluten och mejerier

av Cecilia Folkesson

Här kommer recept på nyttig julfudge att göra lagom till andra advent!  Julgodis behöver inte innehålla massa raffinerat socker och sirap för att vara gott. Denna fudge är naturligt sötad med dadlar och smakar verkligen jul!

 

Julfudge (mejeri- och glutenfria)

12 färska dadlar
1 dl valnötter
1/2 dl glutenfria havregryn [adlink]
1 msk kokosolja [adlink]
3 msk kakao
1 tsk kanel
1 tsk kardemumma
1/2 tsk ingefära
1/2 tsk nejlika

 

nyttig julfudge

Gör såhär: Kärna ur dadlarna och mixa med övriga ingredienser. Kavla ut och ställ i kylen ca 30 minuter. Skär ut i små fyrkanter. Förvara i kylen.

 

Fler julrecept:

→ Saffranskulor
→ Pepparkakskulor
→ Pepparkakslatte

Du kanske även gillar detta

6 kommentarer

Eva Svärd - Blogg om utmattningssyndrom 2 december, 2016 - 14:46

Du har verkligen bjudit på bra julgodistips! TACKAR! Fin helg till dig

Svara
Cecilia Folkesson 4 december, 2016 - 23:03

Glad att du gillar 🙂 Ha en fin vecka!

Svara
Cecilia Markne 2 december, 2016 - 17:16

Du är magisk! Tack för simpelt TOKGOTT julgodis som alternativ till alla kemikaliespäckade sockerbomber på marknaden!

Svara
Cecilia Folkesson 4 december, 2016 - 23:03

Men åh! TACK 🙂

Svara
Maria 9 december, 2017 - 17:28

Hej

Supergoda, tack så mycket. Grym blogg!
Jag hade problem med degen, den blev klibbig men när jag skulle kavla ut den gick den bara sönder. Hur fick du dina så tjocka och fina?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More