Ekologiska-natpasar
köttbullar i tomatsås med mynta

Så. Här kommer receptet jag lovade på Instagram. På de där köttbullarna Zion och Sid tyckte jag förstörde genom att lägga dem i en “äcklig vinsås”. Denna vinsås visade sig vara supergod. Även om det inte var barnens favoritmat, tycker jag du ska testa! En roligare, och nyttigare variant av köttbullar och makaroner.

 

Köttbullar i tomat- och myntasås

(ca 4 personer)

Köttbullar
500 gram nötfärs eller lammfärs
1 gul lök
2 msk tomatpuré
1 ägg
Salt & peppar

Gör så här: Blanda ihop köttfärsen med hackad lök, ägg, tomatpuré, salt och peppar. Rulla dem och stek dem på ytan. Koka klart dem i tomatsåsen. 

 

Tomatsås med mynta
1 gul lök
ca 3 klyftor vitlök
1 rågad tsk buljong (MSG-fri)
500 gram krossade tomater
1 skvätt rödvin
1 msk torkad mynta
Salt & peppar

Gör så här: Fräs hackad lök, pressad vitlök och tomatpuré i smör eller olja. Slå på krossade tomater, i med mynta, rödvin och buljong och låt puttra en stund. Ju längre stund, desto godare. Smaka av med salt och nymald svartpeppar. Låt köttbullarna koka klart i såsen.

 

köttbullar i tomatsås med mynta

Skivad ugnspotatis

Små potatis med skal (välj eko om du har möjlighet, då potatis är en av besprutnings-värstingarna)
Kokosolja, smör eller ghee
Salt

Gör så här: Sätt ugnen på ca 225 °C. Skiva potatis och lägg ut på bakplåtspapperPensla med kokosolja, smör eller ghee. Man kan behöva smälta fettet för att det ska gå lättare att pensla. Sätt in i ugnen ca 15 minuter. Salta.

 

5 kommentarer

    1. Tack! Tomatsåsen blev super! Jättegott med mynta! Serverades med blomkålsbullar (blomkål, parmesan, ägg, Annas supersalt och vitlökspulver).

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*