”kokosnötsskålar”
nötkakor med choklad och kaffefrosting

Helgfikat är räddat! Detta är ett av mina favoritrecept när det kommer till dessert. Glutenfritt och utan raffinerat socker. Raw dessutom, så bara att blanda och servera.

Blir det över (har aldrig hänt i vår familj) är det bara att skära upp i lagom bitar och stoppa i frysen.

Ha en härlig fredag!

 

Nötkakor med choklad & kaffekräm
Botten
4 dl mandlar
10 dadlar
1 msk kokosolja
1 nypa vaniljpulver
1 nypa himalayasalt

Gör såhär: Kärna ur dadlarna. Kör ihop med resten av ingredienserna i matberedare. Mixa inte för mycket. Blir godare om det är lite större bitar mandel i botten. Tryck ut en fyrkant, ca 1 cm tjockt på ett bakplåtspapper. Ställ i kylen.

Choklad & kaffekräm
2 mogna avokado
1,5 dl raw cacao (eller vanlig)
1 dl kokosolja
ca 2 msk pulverkaffe
1 nypa himalayasalt
Knappt 0,5 dl honung

Gör såhär: Skala och kärna ut avokadon. Kör i matberedare, blender eller stavmixa med resten a ingredienserna. Anpassa kokaomängden efter hur mycket chokladsmak du gillar. Pulverkaffe kanske inte låter så kul, men det ger små crunshiga bitar. Gillar man inte kaffe kan man byta ut mot tex laktitspulver

Bred ut krämen på bottnen. Låt stelna i kylen. Pudra med kakao och skär fyrkanter. Jag gjorde ca 12 bitar.  Jättegott att servera med passionsfrukt!

3 kommentarer

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*