Ekologiska-natpasar
slipp sockersuget kanelbullar

Det största problemet för många av mina klienter är sockersuget. Hur blir man av med det? Kan man ens bli av med det? För visst blir allt så mycket lättare om man inte är sugen på saker hela tiden?!

Det blir det. Att ständigt tänka på socker är jobbigt. Jag har själv varit där. Tryckt i mig sockriga bullar för att slänga dem i soporna och senare gå tillbaks och ta upp dem därifrån…

Här kommer mina 5 bästa tips för att slippa sockersuget:

 

 

1. Bestäm dig!
Om man tänk att bli av med sockersuget gäller det att man först och främst bestämmer sig. All in gäller. För många är det väldigt svårt att bara minska på sockret. Endel kan äta en frukt då och då, medan vissa måste utesluta allt sött för att bli av med sötsuget.

2. Ät riktig mat
När man äter riktig mat håller man sig mätt längre. Utfyllnadsmat, som pasta och bröd gör att blodsockret höjs och man känner sig snabbt hungrig eller småsugen igen. Tänk rena råvaror, minimalt med tillsatser och gärna ekologiskt. Och skippa mjöl och socker.

3. Rör på dig
Spring en runda i skogen, gå till gymmet eller yoga. Allt komma igång med träningen får en att fokusera på annat och man blir mer motiverad att äta bra.

4. Rensa ur skafferiet
Ut med allt onödigt! Om man har ett sockerbegär finns alltid risker som att hälla i sig strössel direkt ur burken… Rensa, och spara bara det bra. Och tänk på att även sötningsmedel orsakar sötsug. Även om vissa sötningsmedel inte höjer blodsockret, orsakar de ändå sötsug.

5. Tänk smart när du handlar
Grundregeln: handla aldrig mat hungrig. Är du hungrig när du går och handlar blir det lätt att du stoppar massa onödigt, ofta sockrigt i korgen. Gå till matbutiken mätt, men en lista över det du ska handla.

Vill man slippa skriva inköpslistor och trängas i matbutiken är färdiga matkassar ett alternativ. Nu finns både glutenfria, LCHF och GI-matkassar. Vissa butiker har även utkörning av mat du själv beställer på nätet. Supersmidigt! För de lite mer annorlunda ingredienserna brukar jag beställa fraktfritt här.

 

 

5 kommentarer

  1. Tack så mycket för jättebra råd! Jag har precis bestämt mig för att på allvar bli mer hälsosam. Jag börjar med mer rörelse i vardagen samt att utesluta socker och försöka välja rena råvaror så gott det går.

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*