10 saker cecilia folkesson

10 saker jag önskar jag gjort annorlunda…

av Cecilia Folkesson

Det finns många saker man önskar att man inte gjort, eller i alla fall att man gjort lite annorlunda. Jag har listat 10 av mina. Har du något du önskar du gjort annorlunda? Skicka gärna iväg en kommentar (längst ner på sidan).

 

10 saker jag önskar jag gjort annorlunda:

 

Inte tagit träningsuppehåll

Alla ni som tränar eller har tränat känner säkert igen detta dilemma. Tar man en paus i träningen är det så svårt att komma tillbaks i träningsmotivationen. Där är jag just nu.

 

Rest med samma flygbolag

Tänk om man skaffat det där kortet och rest med samma flygbolag varje gång. Då hade man suttit inne på endel bonuspoäng nu…

 

Läst på mer om mat tidigare

Tänk om jag redan som tonåring visste vad som var bra respektive dåligt för kroppen. Där satt jag och år grovt bröd utan smör, drack lightprodukter, bantade och var hungrig. Tänk vilken gladare och trevligare människa jag varit om jag ätit ordentligt. Och detta höll i sig alldeles för länge. Fail!

 

Inte fastnat i konsumtionshetsen

Jag minns så väl när min lillasyster sa: “Men Cecilia, du har ju blivit precis den person du alltid sagt att du aldrig vill bli”. Där satt vi i vårt superstora radhus med två nya bilar, höga lån, märkesoveraller till barnen och planerade för resa två år senare som vi inte ens visste om vi skulle ha råd med. Nu = litet hus, billigare bilar, lägre lån och betydligt fler resor på år. Ingen fail på det!

 

Tvingat i barnen mer grönsaker

Vi körde med “ställa fram och låta barnen smaka” Det funkade inte. Hade jag fått göra om hade jag lagat mer grytor med grönsaker och på så sätt inte gett barnen ett val. Kan låta lite väl tufft, men at de inte ens vill titta år broccoli eller sallad ser jag som ett misslyckande.

 

Insett att jag inte har storlek 37,5 i skor

Vad var grejen med att man skulle ha små fötter när man var yngre? (Läs: tills för ca 2 år sedan…) Hade man inte klämt in fötterna i alla dessa för små skor hade fötterna både mått bättre och sett bättre ut…

 

Köpt den där marken på Bali

För ungefär 15 år sen var det superbilligt att köpa/hyra land på Bali. Åh vad jag ångrar att jag inte investerade i en liten plätt!

 

Inte sparat bilder med å-ä-ö

Detta var inget dilemma för internet, eller i alla fall inte min blogg till för något år sen. Så hittar du inlägg med bilder som “inte syns” är det anledningen. Nu har jag lärt mig.

 

Bott på Hawaii längre

När jag var runt 20 spenderade jag 1,5 år på Maui. Min mest lärorika tid i livet! Och en i överlag underbar tid. Jag reste fram och tillbaks under 4 år med tröttnade på att det var samma värder och “så himla varm”. Hur man nu kan tröttna på det…

 

Skaffat en stor säng tidigare

När vi flyttade till vårt lilla hus på landet tyckte jag att det inte fanns plats för en bredare säng än 12o cm. Det är inte många centimeter på två vuxna och ibland 1-2 barn. Men nu är den på plats, vår 180-säng. Och Otis kan ligga och kramas utan att någon trillar ur. Så mysigt!

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ gärna på FacebookBloglovin’ eller Instagram

 

 

Du kanske även gillar detta

15 kommentarer

Nella 28 februari, 2018 - 12:27

# Önskar att jag hade läst ekonomi på gymnasiet.

Svara
Cecilia Folkesson 28 februari, 2018 - 14:01

Ja, det där med gymnasiet är ju ett helt omöjligt val när man är så ung!

// cecilia

Svara
Therese 28 februari, 2018 - 13:35

Att jag hade lyssnat min på inre röst och brutit upp min dåliga förhållande innan det blev ett äktenskap. För jag visste…men lyssnade inte. Men nu är det gjort, bättre sent än aldrig!?

Svara
Cecilia Folkesson 28 februari, 2018 - 14:02

Verkligen, bättre sent än aldrig! Bra gjort <3

Svara
Jen 28 februari, 2018 - 14:35

Jag önskar att jag hade medvetandet att börja jobba med mitt temperament och hitta verktyg att hantera blixtilska. Jag jobbar stenhårt på det nu men tror det hade varit lättare att göra det när man var själv och inte en familj på 5 personer (i för sig var inte temperamentet så påtagligt då….).

Svara
Cecilia Folkesson 28 februari, 2018 - 15:41

Hej! Jag hade det problemet när jag år socker. Det svartnade för mina ögon när jag blev riktigt arg.- Det gick faktisk över och nästan helt bra när jag slutade äta socker (LCHF)

Hälsningar Cecilia

Svara
Jen 2 mars, 2018 - 15:16

Hmm kanske ska testa lchf. Gör allt för att hitta en väg ur det. Upplevde du att det tog lång tid innan du märkte en förändring?

Svara
Cecilia Folkesson 5 mars, 2018 - 14:29

Hej Jen,
Det tog några veckor att komma ur sockersug och för kroppen att ställa om sig till fettdrift. Några veckor av huvudvärk och trötthet men sen vände det. SÅ VÄRT!

// Cecilia

Svara
Andie 28 februari, 2018 - 21:31

Är verkligen grovt bröd utan smör det sämsta du åt när du var yngre? I så fall tror jag inte du behöver ha så stor ångest. De allra flesta av oss har ätit betydligt sämre saker än så.

Svara
Cecilia Folkesson 1 mars, 2018 - 20:42

Hej Andie!
Nej, det var såklart inte det värsta jag åt, men jag trodde jag var sjukt nyttig när jag åt det. Jag menade mest att jag önskade jag fattat att avokado och smör var nyttigare 😉

// Cecilia

Svara
Elin 28 februari, 2018 - 22:03

Håller med nella om gymnasievalet, där skulle jag gjort annorlunda.

Alla gånger jag “slutat” träna. Varje gång man “börjar” säger jag jag ska aldrig någonsin sluta träna igen…

All tid man lagt på att göra sånt som inte ger en så mycket som kolla tvsåpor/slösurfa när man kunnat plugga, läsa träna eller gjort något i mitt tycke vettigt!

Gillar din blogg! ☺

Svara
Cecilia Folkesson 1 mars, 2018 - 20:43

Hej Elin,
Kul att höra, TACK <3

Det där med träningen är så tröttsamt! Jag är precis likadan!
// Cecilia

Svara
Mickan 1 mars, 2018 - 20:21

Att inte lägga så mycket energi på saker jag ändå inte kan påverka, typ att barnen sover dåligt osv. Skriver under på flera av dina punkter med!

Svara
Cecilia Folkesson 1 mars, 2018 - 20:43

Hej Mickan,
Härligt att höra 🙂

// cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More