Fiskgryta

ca 500 gram fisk (jag hade torskrygg och lax)
2 klyftor vitlök
1 gul lök
1 fänkål
Några morötter
1 citron
2 msk tomatpuré
ca 5 dl vatten
2 tsk ekologisk buljong
2,5 dl grädde
Ett knippe dill
Salt +svartpeppar

 

Gör såhär: Hacka lök och vitlök och fräs i olivolja. Sen i med skivad fänkål, morötter i stavar och tomatpuré. Häll på vatten och buljong och låt sjuda på svag värme. När grönsakerna har lagom tuggmotstånd, häll på grädden, hackad dill och pressa i citron. Smaka av med salt och peppar. Låt puttra en stund, mot slutet lägg i den tärnade fisken. Några minuter brukar räcka.

 

ekologiska grönsaker

Delar av denna fantastiska ekologiska grönsaks-hög hamnade i fiskgrytan.

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

Skriv en kommentar

Close