I morse byttes mina 3 ägg med smör ut mot en favorit i repris:

Kokosgröt med blåbär och mandlar
2 ekologiska ägg
1 dl kokosgrädde
1 msk kokosmjöl
1 bit cocoa butter (om man vill)
Kardemumma
Vaniljpulver

Rör ihop alla ingredienser med visp i kastrull på svag värme tills lagom konsistens.

Serveras med:
Blåbär
Mandlar
Solroskärnor
En skvätt kokosgrädde

Enjoy!

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

7 Kommentarer

  1. En av mina bästa frukostar (eller lunch eller middag för den delen). Brukar krydda med massor av kanel! Minst lika gott som ”vanlig” gröt plus att magen blir glad och håller sig mätt länge!

  2. Elin Eriksson Svara

    Har varit skeptisk mot gröt gjord på ägg (framförallt pga konsistensen) och inte vågat prova men idag tog jag mod till mej och blev mycket positivt överraskad! Det var ju jättegott! En ny frukostfavorit helt klart 🙂 Tack för tipset!

  3. Jag älskar kokosgröt, tröttnar aldrig! Dessutom håller jag mig mätt långt in på eftermiddagen. Kör med vanuljpulver, kardemumma och kanel, mycket av allt och kanske en klick smör på toppen och lite extra kokosflingor. Hoppar ofta över mjölken runt om, tycker gröten funkar att äta som den är. Mums!

  4. Hejsan. Vart köper man kolsgrädde? Vilken kyl ska det finnas i? Kan inte hitta det på vårt ica kvantum. Caco butter vilken hylla hittar man det? Ursäkta 100 frågor men har levt på havregryns gröt i 10 år och har sen 2 år tillbaka kört lchf och vräkt i mig turkisk yoghurt vilket inte är bra för östroge nivåerna i kroppen så jag vill gärna få en nu favvvo gröt att köra på! Med vänlig hälsning, Therese

    • Hej. Vad I den turkiska yoghurten påverkar östrogen nivån i kroppen?

  5. Pingback: Frukostar! | 6maj4juni whole30

Skriv en kommentar

Close