LCHF-tårta med hallon och choklad.

Tårtbottnar (2 st)
4 ägg
1,5 dl vispgrädde
200 g osaltat smör
200 gram mörk choklad, minst 70%
Vaniljpulver (OBS! inte vaniljsocker)

Hallonmousse:
2 dl hallon, frysta tinade, eller färska
2 dl vispgrädde
3 gelatinblad

 

Tårtbottnar: Smält smöret. Smält chokladen i det varma smöret. Vispa äggen, tillsätt sen grädde och vaniljpulver och vispa ihop. Häll i chokladblandningen och rör ihop.

Smörj två st ca Ø 18 cm form och häll i smeten. Grädda 10-15 minuter i 200 grader, gärna en och en. Låt svalna ordentligt.

Hallonmousse: Lägg gelatinbladen i kallt vatten i 10-15 min. Mosa hallonen. Koka upp hallonen. Krama ur gelatinbladen och rör ner i hallonen. Rör om ordentligt och låt svalna.

Vispa grädden och blanda med hallonen. Ställ i kylskåpet ca 1 timma.

 

 

20130215-141823.jpg

Hjärttårta på Alla hjärtans dag. Får väl väga upp förra årets blommor från Coop mitt i renoveringen..

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

19 Kommentarer

  1. Hej Cecilia!
    Jag gillar verkligen din blogg! Vad använder du för bloggleverantör? Funderar själv på att börja blogga.

  2. Är du igång och unnar dig socker nu igen? Mörk 70% choklad innehåller ungefär 28g socker / 100g choklad.

    Men visst är det gott =)

    • Haha ;) Fast när man blir bjuden på en hemmagjord Lchf-tårta på alla hjärtans dag tycker inte jag det handlar om att unna sig. Man äter en liten bit och uppskattar omtanken och allt jobb personen i fråga lagt ner. Visst får jag o mig lite socker, men det får jag när jag äter hallon och morötter också.

  3. Ska man vispa upp vispgrädden innan man blandar den med andra ingredienser? Till tårtbotten alltså
    Dvs ska det vara vispad eller ovispad grädde i smeten?

  4. Tack för en inspirerande blogg!
    En liten undran… Vad gör jag av de 100g smör som jag inte smälter???

    • hej! min man gjorde denna så jag har tyvärr inte kanonkoll på det. Men jag gissar att 100 gram var till 1 botten. Så allt ska väl smältas. Får baka om och testa :)

  5. Hallå.
    Skulle man kunna använda vanlig kakao? Använda stevia eller honung som sötning?

  6. Gud så gott! Ska slänga ihop 2 stycken nu till mitt 25-årsfirande! :D

  7. Pingback: Bak- & städdag! |

  8. Pingback: Bak- & städdag! | Emelies blogg

  9. Hej! Denna ska jag testa till helgen :-) hur mkt vaniljpulver ska i? mvh Ida.

  10. Bakar denna i denna stund! Gillar att det är ”naturligt” sött och inte behöver en massa socker eller sötningsmedel! En fråga: jag gissar att man ska ha gräddblandningen i kylen en timme, och sen sätta ihop tårtan? Eller ska den färdiga tårtan in i kylen en timme? :)

Skriv en kommentar

Close