Ibland händer det. Idag var en sån dag. Långkok. Att man inte gör det oftare. Både smidigt och sjukt gott. Här följer recept:

 

LCHF-köttgryta
Grytbitar / högrev (nöt)
1-2 gula lökar
3-4 vitlöksklyftor
1 morot (kan uteslutas om man är superstikt)
Några dl rödvin
Enbär
Kryddpeppar
Tomatpuré
Kinesisk soja
Salt+peppar

Gör såhär: Bryn köttet först. Sedan i med klyftad gul lök, hela vitlöksklyftor och morötter. Bryn lite mer och tillsätt några msk tomatpuré. I med några dl rödvin+vatten, enbär och mald kryddpeppar. Låt puttra på svag värme i minst 1,5 timma. Gärna längre. Mot slutet smaka av med kinesisk soja, salt och peppar.

 

Blomkålsmos / Blomkålspuré
Koka blomkålsbuketter. Stavmixa med persilja, salt och peppar. Vill man ha det lite krämigare, tillsätt några msk creme fraiche.

 

20120905-203912.jpg

20120905-203956.jpg

Skrivet av

Jag som skriver heter Cecilia Folkesson och bor med man och 3 småkillar på landet utanför Borås. Är Lic. kostrådgivare och har stor förkärlek till ekologiskt, naturligt och barfotalöpning.

2 Kommentarer

  1. Utesluta moroten, men inte rödvinet och soyan.. För på stenåldern var det vanligare med fermenterade produkter än rötter?

Skriv en kommentar

Close