vegetarisk färs grönsaker

Veckans gröna: Vegansk valnötsfärs

av Cecilia Folkesson

Jag har sagt det många gånger förr och jag säger det igen: Att laga mat utan recept blir alltid (nästan i alla fall) bäst! Sen uppskattar jag såklart när ni är inne och läser mina recept, lagar efter dem och taggar mig i era bilder på Instagram. Väldigt kul!!

Det jag menar är: se recepten som inspiration och anpassa dem efter vad du gillar och vad du har hemma!

 

 

Vegansk valnötsfärs

Veckans gröna: Vegetarisk färs med valnötter

1 näve valnötter
1 stor morot
1 näve färska champinjoner
1 tsk koriander
1 tsk spiskummin
En nypa salt
Pressad citron

Gör så här:
Riv moroten grovt och kör i matberedaren tillsammans med valnötter, champinjoner och kryddor. Har du inte torkad koriander och spiskummin hemma, använd färska örter eller någon annan krydda. Smaka av med citron och salt. 

 

Vegansk valnötsfärs

Tillbehör: Stekta grönsaker

Broccoli
Savoykål
Vitklök
Solroskärnor
En skvätt tamarisoja [annonslänk] eller en nypa salt
Citron eller vinäger
Olja att steka i Jag använder denna kokosolja utan smak [annonslänk]

Gör så här:
Stek grönsaker tillsammans med tunt skivad vitlök i kokosolja. Mor slutet, slå på en skvätt tamari eller annan soja och pressa över citron. Samma gäller såklart här: Använd de grönsaker du har hemma. Det blir precis lika gott med till exempel vitkål och broccoli.

 

Fler nyttiga och goda recept!

I min receptbank hittar du hundratals recept – alla fri från gluten och de flesta även fria från mejeriprodukter! Letar du vegetariska recept hittar du dem här.

 

Följ mig här:

För inspiration, tips och recept, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More