Vad kan jag äta?

av Cecilia Folkesson

Detta får jag ofta höra:

“Men vad kan jag äta då? Vad ska jag äta istället för pasta?”
“Men bröd då! hur klarar du dig utan det?”

Så här kommer en lista över lite alternativ.

Du kanske även gillar detta

14 kommentarer

Sabina 7 mars, 2013 - 21:55

Är inte så påläst om just lchf men jag brukar strimla zucchini med en osthyvel och koka lätt istället för äta pasta. Tål inte gluten men gillar inte glutenfria produkter utan väljer helst varor naturligt fritt från gluten.
Och zucchinipasta, gott & fräscht!

Svara
Cecilia Folkesson 7 mars, 2013 - 21:58

Jättebra alternativ! 🙂

Svara
Caroline 7 mars, 2013 - 21:59

Har precis hittat din blogg/sida. Jätteinspirerande!! Har satt igång med Rutakuten direkt och kikar in ofta för kost och träningsråd 🙂
Kul!

Svara
Cecilia Folkesson 7 mars, 2013 - 22:00

Åh, tack! Kör hårt med rutakuten 😉

Svara
LORISSA LOVEBOMB 7 mars, 2013 - 22:27

Jag tycker att det är farligt det här med “istället för”. Jag tror att det leder till att man fortsätter sakna saker. Som när jag blev vegetarian och åt mycket “köttsubstitut” i form av quornbiffar och soyastrimlor och sådant. Det blev ingen förändrad kost, blev inget nytt, ingen skillnad i tankesättet. Bara en istället-för-kost.

Jag tänker att man får se sin långsiktiga förändring som en helt ny kostplan där pasta liksom inte finns. Inget pastasubstitut, utan mat man mår bra av som passar ihop.

Eller ja, det är klart att man får, men jag själv tycker att det är farligt – det leder till att jag alltid saknar det som jag slutat med, för att jag alltid äter en ersättning som inte smakar som det jag substituerar.

Svara
Cecilia Folkesson 7 mars, 2013 - 22:35

Sant. Men för vissa är det enklare än för andra. Många behöver substituten. Är man dessutom nybörjare har man oftast inte riktigt koll på vad som är bra att äta. Jag behöver inte listan, inte du heller, men jag tror den kan ge många lite hjälp på vägen 😉

Svara
LORISSA LOVEBOMB 8 mars, 2013 - 20:58

Absolut, jag tycker att du är väldigt informativ och inspirerande! Jag behöver kanske listan också, i många avseenden använder jag substitut, men för min personlighet eller typ disciolin passar det bättre att bryta helt med min förra kost och börja helt på nytt med den nya 😀 Det är många du hjälper, jag ser din blogg refereras till i många andras funderingar kring LCHF – det är verkligen peppande att se vilken kraft du har 🙂

Svara
Evelina 8 mars, 2013 - 06:51

Suveränt inlägg!!! 🙂

Svara
Cecilia Folkesson 8 mars, 2013 - 07:01

det kommer en fortsättning 😉

Svara
Evelina 8 mars, 2013 - 16:47

Ser fram emot det! 🙂

Svara
LottaJ 8 mars, 2013 - 08:28

Jättebra illustration. Till att börja med är det ju jättemånga som tänker så, sedan håller jag med Lorissa, men det kommer oftast när man kört LCHF ett tag, men behöver inte, eller tänker inte “istället” för. Det är liksom inte intressant. Men den första frågan man får när man säger att man inte äter kolhydrater är ju: MEN vad äter du istället för Patsa, potatis, ris, bröd osv, och då är ju detta jättebra sätt att visa det på.

Svara
Louise / KFMNPAH 8 mars, 2013 - 16:53

Jag är så frustrerad! Jag vill så sjukt gärna börja köra crossfit men upplägget på träningarna är dagtid och kvällar, och jag jobbar 9-20:15 nästan alla mina arbetsdagar. Finns det något bra forum för att hitta inspiration för att träna själv kvällstid, där man kan få lite tips och stöttning? Kan ju inte ens anmäla mig till komma-igångkursen som startar med jämna mellanrum på Örebro CrossFit. Gråt och hulk.

Svara
Hanna 9 januari, 2014 - 19:06

Jag tycker det är spännande med “istället för”, för då kan man vara kreativ och nytänkande när man använder “traditionella recept”. Dvs. lätt byta ut det som är dåligt mot det som är bra. Och det blir ju lättare för vännerna som vill njuda en på middag att bara byta ut samt utesluta vissa grejer. Sen är det så klart kul att hitta helt nya recept och mat som inte anspelar på nåt man inte längre får/vill äta.

Jag skippar dock komjölkprodukter (äter ibland ost på får och get) och jag håller för övrigt nere köttkonsumtionen. I köttväg äter jag ganska mkt lax, ibland kalkon eller kyckling och max en gång i månaden nötkött eller vilt (äter typ aldrig fläskkött). Jag älskar att använda nötter och frön och ibland tofu. Mandelbullar med mosad tofu i är väldigt gott, annars har tofu en sån seg yta – men inte när man mosar ner det.

Sen älskar jag frukt med ex. krämig kokosmjölk med kakao i, så för att kunna äta det och hålla nere på kolhydrater skippar jag precis som du gärna pasta, ris, mjöl osv. Kanske kör grön paprika istället för röd emellanåt hehe. Tycker det är fräschare med grönsaker än ex. pasta.

Svara
Cecilia Folkesson 10 januari, 2014 - 21:03

Låter kanon! Sak försöka dra ner lite på mitt kött också. Mejeriprodukter äter ajg väldigt sällan nu för tiden. Kroppen känns så mycket bättre.
Ha en bra helg,

/ Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More