Ugnsrostad pumpa är ett fantastiskt gott tillbehör. Ät dem som de är eller gör en höstig sallad med strimlad svartkål, getost, valnötter och granatäpple:
Höstig sallad med ugnsrostad butternutpumpa
1 butternutpumpa (butternutsquash)
1 påse svartkål (eller grönkål)
2 klyftor vitlök
Olivolja
En skvätt vinäger
1 bit getost
1 näve valnötter
1 granatäpple
Salt + svartpeppar
Gör såhär: Sätt ugnen på 225 °C. Tvätta pumpan, dela den på längden och gröp ut kärnorna. Skiva ca 0,5-1 cm tjocka skivor och lägg på bakplåtspapper. Ringla över olivolja och sätt in i ugnen i ca 20 minuter eller tills pumpaskivorna fått fin färg.
Stek kålen med skivad vitlök i olivolja och en skvätt vinäger. Salta och peppra. Servera med pumpan och toppa med getost, valnötter och granatäpplekärnor. Godast att servera ljummen.
5 kommentarer
Hej Cecilia!
Rostar du pumpan med skalet kvar? Åter grymt gott och måste testas!!
Mvh Kerstin
Hej Kerstin! Ja det gjorde jag. Man kan skala bort det om man vill 🙂
Hälsningar Cecilia
Jag har precis köpt en sån pumpa så det blev detta recept till kvällsmaten och det var väldigt gott. Är verkligen glad att du lägger upp så många bra recept.
Hej Johanna, kul att höra 🙂
// Cecilia
[…] Ljummen sallad med grönkål och pumpa […]