naturlig husvård konjacsvamp kokosolja

Supernaturlig hudvård med konjac-svamp och kokosolja

av Cecilia Folkesson

Två superprodukter för naturlig hudvård är konjac-svampen och kallpressad kokosolja. Tillsammans kan de ersätta en hel del av det man har i badrumsskåpet.

 

Vad är konjac-svamp?
En helt naturlig svamp som rengör och avlägsnar döda hudceller. Den är även rik på bland annat vitamin A, E, D, C och B. Konjakroten är naturligt basisk och balanserar därför hudens pH-värde, stimulerar blodcirkulationen och hjälper till vid cellförnyelse.

-Dödar akne-bakterier
-Hyperallergen (passar alla hudtyper)
-100% biologisk nedbrytbar

 

Varför kokosolja?
En ekologisk och kallpressad kokosolja är minst lika bra att ha i badrumskåpet som i köket. Kokosoljan innehåller ca 50% laurinsyra, som är en antibakteriell syra som även finns i bröstmjölk

Några sätt att använda kokosolja:
– Ansiktsskrubb: blanda kokosoljan med råsocker och ett par droppar eterisk olja. För kropps-skrubb, byt ut socker mot salt.
– Sminkborttagning: tar enkelt bort makeup och återfuktar huden
– Oil pulling: gurgla en sked kokosolja i ca 15 minuter, helst både morgon och kväll. Oljan hjälper till att döda bakterierna i munnen, motverkar uppbyggandet av plack på tänderna och motverkar inflammation, candida och beläggningar på tungan. Och du får vitare tänder!
– Återfuktare: smörj in huden direkt efter du duschat.
– Hårinpackning: applicera lite kokosolja i topparna på håret innan du går och lägger dig. Sov på en handduk och tvätta ur på morgonen. Håret blir superlent!

 

Här hittar du dessa samt fler naturlig produkter.

utrop-2

Nu har du chans att vinna dessa produkterInstagram @ceciliafolkesson
Tävlingen pågår t.o.m. onsdag den 1:a juni 2016 kl 12:00.
Lycka till!

I samarbete med Jakobs Apotek

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Isabelle 31 maj, 2016 - 05:10

Älskar kokosoljan. Funkar till allt! 😉

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More