Har du testat ugnsrostad spetskål? Superenkelt att göra och ett väldigt gott tillbehör.
Det var längesedan jag rostade spetskål. Jag gjorde det ofta ett tag – men nu har det liksom glömts bort. Till idag!
Det går liga bra att ugnsrosta vanlig vitkål eller rödkål, men jag tycker spetskålen blir extra god då den är mjukare och inte lika kompakt.
Ugnsrostad spetskål blir ett perfekt tillbehör till det mesta och passar de flesta! Man kan servera det till fisk, kött eller till dessa glutenfri bönbiffar.
Ugnsrostad spetskål
- 1 spetskål
- Smör/olja
- Örter
Salt & nymald svartpeppar
Gör så här:
- Sätt ugnen på 225 grader
- Dela spetskålen i 2 delar och lägg på en plåt/i en form.
- Klicka på smör eller ringla över olja.
- Toppa med örter, salt och nymald svartpeppar.
- Baka i ca 15-209 minuter, eller tills kålen fått fin färg.
Fler recept med ugnsrostade grönsaker
Här hittar du fler recept med rostade grönsaker. Klicka på bilderna för att komma direkt till recepten!
Följ mig här:
Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram
1 Kommentar
Ser gott ut! Måste testa omgående. Det är 20 min inte 209 min va?