Snabbsyrad rödkål – perfekt att ha i kylen i höst! Enkelt att göra och ett väldigt gott och supernyttigt tillbehör!
️Jag snabbar på processen med Probioplex mjölksyrabakterier från Helhetshälsa.
Probioplex innehåller två miljarder mjölksyrabakterier från fem olika bakteriestammar som är testade för att fungera väl tillsammans så att överlevnaden är god. I Probioplex finns också inulin som ger mat till bakterierna. Varje bakterie är mikroinkapslad för att överleva syrabadet i magsäcken ner till tarmarna. Du också kan använda dessa till att göra din egen yoghurt, eller ta en kapsel tillsammans med en måltid.
Video: Se när jag gör snabbsyrad rödkål
Snabbsyrad rödkål
- 1 kilo rödkål
- 1/2 msk jodfritt salt
- 1 kapsel Probioplex
- Vatten
Gör såhär:
– Strimla rödkålen.
– Lägg kålen i en bunke och strö över salt.
– Massera kålen tills den mjuknar och släpper vätska.
– Öppna en kapsel Probioplex, strö i och blanda.
– Fyll kålen i en väl rengjord glasburk, pressa ner ordentligt.
– Slå på vatten så det nästan täcker och täck med kålblad. Förslut burken väl.
– Låt stå varmt/ljust och öppna locket lite då och då för att släppa ut luft.
– När du ser bubblor i burken vet du att fermenteringprocessen är igång.
– Klart efter knappt 1 vecka. Förvaras sen i kylskåp.
Fler goda grönsaksrecept
Klicka på bilderna så kommer du direkt till recepten.
Missa inte receptarkivet
Besök mitt receptarkiv för hundratals nyttiga glutenfria frukostar, mellanmål, efterrätter smoothies mm.
Följ mig här
Här kan du följa mig för fler tips, recept och inspiration: