silikon spa borås

Silly silikon

av Cecilia Folkesson

För ett tag sen besökte jag ett SPA. På väg till relaxavdelningen stod en uppfälld låda med lite ljus runt om. Såg himla lyxigt ut. Jag trodde faktiskt först att det var några geleljus. Men det var en låda full av silikon. Texten “Indivudual women, individual choises” prydde lådan.

Ungefär som att duka upp med olika bantningspreparat på badhuset, eller erbjuda tandborste och hink vid catwalken.

Silikon kan absolut vara ett alternativ efter bröstcancer etc. Men att skylta med det på ett SPA, och hävda att man kan vara väldigt individuell genom att operera in olika typer av kemiska lösningar i brösten känns inte OK. Att vara individuell handlar väl i så fall om att vi har olika kroppar och olika former.

Eller?

Du kanske även gillar detta

12 kommentarer

Katrin Sjöström 2 augusti, 2012 - 14:15

Vad konstigt!! Det kändes faktiskt osmakligt. Självklart får man ha silikon om man vill. Men att göra reklam sådär känns helmysko.

Svara
ceciliafolkesson 2 augusti, 2012 - 15:23

visst gjorde det. speciellt när man går in på ett spa för att sitta och ha det lite trevligt, så får man den lådan rakt upp i ansiktet.

Svara
Sofia 2 augusti, 2012 - 14:34

“Att vara individuell handlar väl i så fall om att vi har olika kroppar och olika former”

JAAAA, det är precis det det handlar om!

Svara
ceciliafolkesson 2 augusti, 2012 - 15:22

Visst gör det! inte vilka implantat du väljer. sjukt…

Svara
Karin 2 augusti, 2012 - 17:58

Ja gud va sjukt att skylta med det sådär! Alla vet väl att man kan sätta in silikon om man vill….man behöver inte göra reklam om det på ett spa där man ska koppla av och ha det skönt. Risken är att det signalerar fel till yngre tjejer (eller vilken tjej som helst). De borde visa att man duger som man är istället!

Svara
Amy 2 augusti, 2012 - 18:09

Gu vad dåligt, och det reflekterar också negativt på spa:t som låter sig associeras sånt här. Typiskt också att försöka koppla ihop fejkbröst med hälsa!!

Hoppas de flesta som ser det där bordet tycker det är idioti, men jag är inte så säker….

Svara
40-talist 2 augusti, 2012 - 20:40

Inget vidare tycker jag, med bröstinplantat på friska kvinnor. En hel del risker med läckage har jag läst i debatten. Att man bara törs, säger jag. Men, många törs både röka och hoppa fallskärm! Jag skulle aldrig våga, varken det ena eller det andra! ;-/

Svara
Dagarna.nu 2 augusti, 2012 - 21:52

Konstig plats att göra reklam för det.

Svara
S 2 augusti, 2012 - 22:11

Sjuk värld vi lever i

Svara
enigmajess 3 augusti, 2012 - 12:47

Det är också vad som kommer upp i mina tankar, vilken sjuk värld vi lever i när någon försöker få en att tro att man ska behöva modifiera sin kropp med plast för att duga.

Svara
Ada 2 augusti, 2012 - 22:55

Sa du till dem? Eftersom du inte hänger ut företaget här? Vet inte, men tror att dem flesta av oss som går på spa är lite äldre, med lite mer pengar, lite mer barn och med lite mer häng i brösten. Förmodligen fungerar ju konceptet eftersom det existerar där, skulle alla kunder gå och klaga…ja, då skulle dem sannolikt försvinna om företaget bryrs sig om sina kunder. Sen tycker jag att det faktiskt är bättre med att visa det silikonet istället för före/efter-bilder, så man ser vad för “skit” som stoppas in. Luv!

Svara
Annie 4 november, 2014 - 09:25

Fast det kanske är en spa/klinik som utför bröstförstoringar också. Man ska väl inte ta åt sig, som de själva uttrycker sig ”individual women, individual choices”, man väljer själv hur man vill ha det 🙂 Spana in här http://www.cosmedia.se/brostforstoring-brostimplantat så kanske du får en annan uppfattning om bröstförstoring 🙂

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More