Granatäpplen blir allt lättare att hitta i matbutikerna. Jag brukar ha kärnorna på smoothiebowls, gröt, på omeletten och i sallader. De ger tuggmotstånd, innehåller massa antioxidanter och ger superfin färg.
Det jobbiga (tills nu) har varit att få ur kärnorna. Om man försöker peta ut dem “manuellt” skvätter det illröd saft överallt och de små kärnorna ligger i princip överallt på golv och hyllor.
Så hur kärnar man lättast ur ett granatäpple?
1. Dela granatäpplet i mitten (på bredden, som på bilden) och ställ fram en skål.
2. Banka granatäpplet med en sked.
3 kommentarer
Ett annat tips för att kärna ut är att göra det i en bunke med vatten.. Då kan man vara hur hårdhänt man vill.
Allt stannar kvar under vattnet 🙂
ahhh, smart! På så sätt hade jag sluppit alla röda märken på väggarena 😉
Tack för tips!
[…] då blir kålen mjukare. – Kärna ur granatäpplet. Det går att göra på flera olika sätt – jag brukar göra såhär – Lägg upp grönkålen på ett fat och toppa med granatäpplekärnor, valnötter och smulad […]