På helgen brukar jag slänga ihop omeletter till lunch. Snabbt, smidigt, mättande, supergott och går att variera i oändlighet. Och ägg är ett perfekt livsmedel med mycket protein och massa vitaminer. Barnen är inte jätte förtjusta i mina grönaste omeletter, men då kör jag detta knep.
Här kommer 3 av mina omelett-favoriter. Vill man kan man såklart byta ut vattnet mot mjölk eller grädde och riva ner en god ost i äggblandningen. Ha en härlig lördag!
Omelett med peso och avokado
3 ägg
En skvätt vatten
Smör eller olja att steka i
En skvätt vinäger
1 hackad vitlöksklyfta
Några skedar pesto (gärna utan citronsyra)
Himalayasalt & peppar
Färsk basilika
Gör såhär: Vispa ihop ägga, vatten, salt och peppar. Fräs vitlöken i oljan/smöret med en skvätt vinäger och slå på äggen. Klicka ut peston och stek på svag värme, gärna med lock, tills omeletten är så fast som du gillar den. Toppa med basilika och servera med avokado.
Tomat och feta-omelett i ugn
(2 pers)
6 ekologiska ägg
1 skvätt vatten
2 msk smör eller kokosfett
Körsbärstomater
1 kruka basilika
1 förpackning fetaost
Salt+peppar
Mejerifri grönsaksomelett
4 ägg
En skvätt vatten
Himalayasalt & peppar
En skvätt vinäger
Massa färsk, storbladig persilja
Valfria grönsaker