”kokosnötsskålar”

Omelett är bra snabbmat. Perfekt mat när man kommer hem sent, barnen är hungriga och man inte orkar åka och handla.

Jag kan räkna upp massa snabbmat som både tar länge tid att göra och är dyrare än detta. Och framförallt mer ohälsosamt. Tänker på fiskpinnar, criss cuts, mama scans köttbullar osv…

Våra barn är forfarande motsträviga gällande grönsaker. Och det är ju inte så att vi inte äter grönsaker hemma. Så idag var vi extra snälla mot barnen. Halva omeletten utan grönsaker. Alla glada och nöjda. Och med tanke på alla ägg fick dom ändå i sig massa bra.

Gör såhär:
– Sätt ugnen på 225°C.
– Skär upp lite grönsaker. Vi hade champinjoner, färsk vitlök, tomater och sockerärtor hemma. Stek dessa i olja och slå på en skvätt tamari.
– Vispa ihop ägg med riven ost, strimlad skinka (kan såklart uteslutas) en skvätt mjölk, salt och peppar.
– Häll ur grönsakerna ur stekpannan och stek omeletten på svag värme en stund.
– Ställ sen in den i ugnen tills den blivit klar. Ca 5-10 min.
– På med grönsakerna på halva och servera. Våra barn älskar creme fraiche till.

Missa inte Nyhetsbrevet!

Få tips, nyheter och nya recept direkt i inkorgen – Prenumerera på mitt nyhetsbrev!

2 kommentarer

  1. Nu är jag ju inte förälder själv (än) och okunnig på området, men vad gör barnen om du bara serverar mat där grönsaker ingår? går de hellre hungriga än äter och till vilken gräns? Till sist måste de väl acceptera vad som serveras? Sånt som kallas tough love. En dag kommer de vara tacksamma att de fick bra matvanor tror jag.

    1. Hej!
      Hade jag varit smart nog att gjöra det från början så hade det säkert gått bättre än det gör nu… Men jag har skärpt mig och lagar aldrig annan mat till barnen vilket jag ofta gjorde innan. Och det går redan lite bättre 🙂 Det du säger håller jag verkligen med om!

      // Cecilia

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

*
*