gruvkorv

Nitritfri Gruvkorv från Gröna gårdar

av Cecilia Folkesson

– Annonssamarbete med Gröna gårdar – 

 

 

Gruvkorv är en superspännande nyhet från Gröna gårdar!

Gruvkorven, som liknar falukorv, är svensk och ekologisk och innehåller inga konstiga och onödiga tillsatser utan endast:
Griskött, nötkött, vatten, salt, lök, citron och kryddor. Köttmängd: 87%.

Gruvkorven finns att beställa här

 

Nitrirfritt – Såklart!

Anledningen att denna korv heter “Gruvkorv” och inte falukorv är att denna typ av korv endast får heta Falukorv om den innehåller nitrit, vilket man aldrig hittar hittar i Gröna gårdars produkter.

Läs mer: Därför är nitrit helt onödigt!

Du kan använda Gruvkorven precis som du använder vanlig falukorv. Stekt, ugnsbakad eller i panna – som detta recept. Ett bättre alternativ till barnen!

 

 

gruvkorv

 

Gruvkorvspanna med nitritfri Gruvkorv

1 gruvkorv
1-2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
Smör/olja att steka i
Grönkål
Cocktailtomater
1 förp. limabönor
1 skvätt äppelcidervinäger
Salt + nymald svartpeppar

 

Senapssås

2 dl creme fraiche eller liknande
2-3 msk stark senap
Salt & nymald svartpeppar

 

Serveringstips:

– Svartris
– Quinoa
– Mathavre

 

gruvkorv

Gör så här:

  1. Koka svartris, quinoa eller mathavre.
  2. Skölj och sila bönorna. (Du kan använda de bönor du gillar/har hemma.)
  3. Skär Gruvkorven i  bitar och stek i smör eller olja tills de fått lite färg. Ta ur korven ur stekpannan.
  4. Finhacka lök och vitlök och fräs i smör/olja, i med grönkålen och slå på en skvätt äppelcidervinäger. Stek tills kålen blivit mjuk.
  5. I med korven, tomater och bönor i stekpannan, stek tills allt blivit varmt.
  6. Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
  7. Rör ihop senapssåsen.

 


Fler recept med kött från Gröna Gårdar

Köttbullar i tomatsås
Asiatisk biffsallad
Kryddig gryta
Miniburgare med avokado
Flankstek med ananassalsa
Lammfärsjärpar med mynta och fetaost
Lammgryta med quinoa
Barnvänlig gulaschsoppa
Köttbullar med vitkålsmos

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More