– Annonssamarbete med Gröna gårdar –
Gruvkorv är en superspännande nyhet från Gröna gårdar!
Gruvkorven, som liknar falukorv, är svensk och ekologisk och innehåller inga konstiga och onödiga tillsatser utan endast:
Griskött, nötkött, vatten, salt, lök, citron och kryddor. Köttmängd: 87%.
Gruvkorven finns att beställa här
Nitrirfritt – Såklart!
Anledningen att denna korv heter “Gruvkorv” och inte falukorv är att denna typ av korv endast får heta Falukorv om den innehåller nitrit, vilket man aldrig hittar hittar i Gröna gårdars produkter.
Läs mer: Därför är nitrit helt onödigt!
Du kan använda Gruvkorven precis som du använder vanlig falukorv. Stekt, ugnsbakad eller i panna – som detta recept. Ett bättre alternativ till barnen!
Gruvkorvspanna med nitritfri Gruvkorv
1 gruvkorv
1-2 schalottenlökar
2 klyftor vitlök
Smör/olja att steka i
Grönkål
Cocktailtomater
1 förp. limabönor
1 skvätt äppelcidervinäger
Salt + nymald svartpeppar
Senapssås
2 dl creme fraiche eller liknande
2-3 msk stark senap
Salt & nymald svartpeppar
Serveringstips:
– Svartris
– Quinoa
– Mathavre
Gör så här:
- Koka svartris, quinoa eller mathavre.
- Skölj och sila bönorna. (Du kan använda de bönor du gillar/har hemma.)
- Skär Gruvkorven i bitar och stek i smör eller olja tills de fått lite färg. Ta ur korven ur stekpannan.
- Finhacka lök och vitlök och fräs i smör/olja, i med grönkålen och slå på en skvätt äppelcidervinäger. Stek tills kålen blivit mjuk.
- I med korven, tomater och bönor i stekpannan, stek tills allt blivit varmt.
- Smaka av med salt och nymald svartpeppar.
- Rör ihop senapssåsen.
Fler recept med kött från Gröna Gårdar
Köttbullar i tomatsås
Asiatisk biffsallad
Kryddig gryta
Miniburgare med avokado
Flankstek med ananassalsa
Lammfärsjärpar med mynta och fetaost
Lammgryta med quinoa
Barnvänlig gulaschsoppa
Köttbullar med vitkålsmos