Lördagens dessert: Nicecream med jordnötssmör!
Denna nyttiga, mjölkfria glass är både len och crunchig och naturligt sötad med banan. Vill man göra den lite extra lyxig, toppa den med lite hemmagjord Salted caramel sauce. Tänk på att välja ett jordnötssmör som inte innehåller annat än just jordnötter. Jag har länkat vilket jag använder i receptdelen. Det går självklart bra att byta ut jordnötssmör mot annat nötsmör som mandelsmör till exempel.
Nicecream med jordnötssmör
(2 små skålar)
2 frysta bananer
drygt 0,5 dl jordnötssmör [Annonslänk]
1 tsk vaniljpulver
1 msk kakaonibs [Annonslänk]
- Kör frysta bananer tillsammans med jordnötssmör och vaniljpulver i en blender.
- När glassen ser jämn och len ut, i med kakaonibs och mixa en stund till.
- Servera i små skålar eller glas och toppa med salted caramel-sås och cacaonibs.
Salted caramel sås
Mixa 10 urkärnade färska dadlar med en skvätt nötmjölk, 1 tsk vaniljpulver och 1 nypa salt. Jag har en liten twister-kanna till min blender men det funkar även bra med en stavmixer. Späd på med mer nötmjölk till du får en bra konsistens på karamellsåsen.
Chokladsås
Smält några matskedar kokosolja, och rör i några skedar cacao. Smaksätt med lite agave eller kokossirap och en liten nypa salt.
Tips! Det går även bra att stoppa glassen i frysen någon timma och göra fina kulor med ett glass-kuljärn.
Fler recept på nyttigare glassalternativ
Gillar du sidan? Följ mig gärna på Bloglovin’ eller Instagram