Profilexpress profilmaterial

Naturliga intervaller

av Cecilia Folkesson

( I samarbete med profilexpress.se)

 

Att kunna träna utomhus i fivefingers så här nära vintern är ju helt galet! Vet inte om det var vädret som gjorde det, men plötsligt var naturliga intervaller kul att träna. Att köra ett pass med det man inte gillar brukar ge extra bra resultat. För det är oftast det man skippar att träna som man borde träna mer på. I mitt fall intervaller.

 

Så här tränar du naturliga intervaller:

Bestäm hur länge du tänkt att träna. 20-40 minuter brukar vara lagom beroende på hur vältränad man är. Bättre att ha en bestämd tid innan man börjar, annars blir det lätt att man lägger av när man blir för trött. Och har man tagit sig tiden att träna är det lika bra att köra på!

Börja med att värma upp med en lugn gång/jogg på 5-10 minuter. Under denna tid kan du träna på att tassa fram med korta steg på framfoten. Tänk på hållningen och låt inte huvud och bröstkorgen falla fram.

Öka tempot gradvis tills du kommer till punkten då du känner att du måste vila. Då varvar du ner tillbaka till gång⁄  jogg. När du vilat en stund och känner att det finns utrymma att öka igen så upprepar du ökningen. De naturliga intervallerna bygger på din nivå och känsla.

 

Profilexpress profilmaterial

Älskar mina nya BPA-fria flaskor med eget tryck. Dessa kommer från profilexpress.se där du hittar massa olika profilprodukter och reklamprodukter som är perfekta till event, mässor och liknande. Och nu är det ingen chans att någon vågar norpa ens flaska på gymmet.

 

Profilexpress profilmaterial

Visste du att det säljs 150 miljoner engångsflaskor per dag och bara 25% av dessa återvinns? Denna flaska är eco-vänlig, BPA-fri och återanvändningsbar. Den stora pipen gör att man även kan blanda en smoothie och ha med sig och öglan kan man hänga fast på väskan. Perfekt!

 

utomhusträning cecilia folkesson

Glöm inte stretcha:

Stretching är viktigt av flera skäl. De flesta av oss tillbringar större delen av dagarna sittande eller stillastående. Detta gör att kroppen blir stelare och stelare. En stel kropp kommer få jobba hårdare än en mjuk när vi rör oss, speciellt i tränings-sammanhang. Stretching motverkar detta. En ökad rörlighet minskar även risken för skador.

Tänk på att lyssna på kroppen och inte gå för fort fram. Andningen är också ett bra redskap för att hålla koll på hur långt du kan gå. Du ska hela tiden kunna andas lugnt och avslappnat. Om du håller andan eller märker att du andas kort och ryckigt är det tydliga tecken på att du bör backa.

 

naturliga intervaller cecilia folkesson

Håll varje position 60-90 sekunder. Hitta läget där det först börjar sträcka och utgå därifrån. Tänk på andning som ska vara lugn och avslappnad. Om du märker att du andas fortare eller håller andan är det tecken på att du tar i för mycket.

 

Du kanske även gillar detta

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More