Mejerifritt gjorde susen!

av Cecilia Folkesson

Efter dryga två veckor mejerifritt har äntligen sockersuget släppt! Nu är jag sugen på en rawfood-tallrik istället.

Bra jobbat kroppen. SÅ mycket bättre!

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Ulrika 16 april, 2014 - 14:42

Blev lite nyfiken på en sak. 🙂 Har läst lite här och där om blodgrupper och olika dieter, men är inte så insatt i ämnet. Vet att jag erfarenhetsmässigt kan hålla med om en del som sägs om min blodgrupp, men har också läst en del info om att förklaringen bakom blodgruppsbaserad diet är dåligt underbyggd eller rent av felaktig ur evolutionär synvinkel. Men som sagt – är inte alls insatt så jag kan säga att jag tror på det eller helt kan avfärda det. Tycker att paleodieten har bra förklaring rent evolutionärt och det vore ju skönt på ett sätt om samma diet var optimal för alla så att t.ex. alla i familjen kan äta samma mat o.s.v. men samtidigt vet jag igen erfarenhetsmässigt att olika individer verkar må olika bra på en och samma diet. Hur som helst – efter att ha läst lite på Ulrika Davidssons hemsida idag om hennes erfarenheter om blodgrupper och olika dieter så blev jag nyfiken på, med tanke på dina positiva erfarenheter av framför allt mejerifri lchf, vilken blodgrupp du har? 🙂

Svara
Matilda 16 april, 2014 - 17:07

Hej! Vad är din åsikt om kalciumintag under graviditet?

Svara
Cecilia Folkesson 16 april, 2014 - 21:41

Hej! jag äter kalciumtillskott när jag äter mejerifritt. För att vara på den säkra sidan 😉

Svara
Mikaela 16 april, 2014 - 18:03

Hej!

Började med detta för någon vecka sedan. Den 13 o 14 April var jag på resande dit och åt på snabbmatsställen, försökte göra det bästa av situationen.. Fusk med kolhydrater likt dessa dagar är inte standard i framtiden!

Vad tror ni? Är jag rätt ute?
Äter ej strikt 5g/100 g då det tex är mer i Mandelmjöl o diverse frön tex. Äter ganska små mängder/tillfälle.

Hur skadligt är Cola Light för effekten av LCHF?

12 april
Frukost: Äggmuffins
Lunch: Broccolimos, torskfilé med créme fraiche o riven ost.
Middag: minns inte!! Lchf i alla fall.
kväll: Brie

13 april
Frukost: Fröknäcke, ägg o avokado. En äggmuffins.
Lunch: Köttbullar med gräddsås lite lingonsylt.
Slarv: Några ahlgrens bilar o en vaniljbulle, dumma lastbilsresa 😉
Middag/ Kycklingwok, yttepyttelite ris – det jag inte kunde sortera bort med gräddig sås.

14 april
Frukost: Honungsmelonskiva. Brie-skiva. Ost-kalkonrulle (1 skiva/produkt). Mjölk.
Lunch: Köttbullar, gräddsås o lite lingonsylt.
Middag: Fröknäcke 2 st med avocado. 1 Äggmuffins.
Slarv: Några ahlgrens bilar.

15 april
Frukost: Fröknäcke m ägg o avokado. Mjölk.
Lunch: Köttfärspaprika. 1/2. Babyspenat.
Middag: Köttfärspaprika. 1/2. Babyspenat.
Kväll: Några skivor gouda.

16 april
Frukost: 3 mandelplättar m grädde, vatten.
“Lunch”:Några babybel under dagen
Middag: Lchf-hamburgare med coleslaw. Dressing o cheddar på.

Är inte van att äta så “fet” mat, allt är lagat enligt LCHF-recept. Är redan mycket piggare men har samlat på mig massa vatten!! Kan vara perioden i månaden som hjälper till.. Hällt i mig vatten nu för vill bli av med det. Läst att man kan få lite plus på vågen när man är ovan? Vågar inte kolla, måttbandet säger +..

Har tidigare i livet gärna inte ätit alls under dagarna o väldigt fel på kvällarna samt mkt kolhydrater, gärna sent på dygnet..

Är 167 cm lång, snart 30 år och ligger runt 60 kg. Fått en fin plufsig mage nu haha men det hade jag vid starten.. Som sagt mycket vatten hoppas jag?

tack på förhand!

Edit: Undviker frukt, honungsmelon var på hotellfrukosten o såg väldigt smarrig ut 😉 Dricker vatten till det jag ej skrivit upp. Sötsuget dessa dagar innan o efter resen (egentligen på också..) var och är sötsuget väck!

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More