Mejerifri latte

av Cecilia Folkesson

Jag är väl sist ut att testa detta. Har haft mitt kaffe med grädde och kokosfett som jag ÄLSKAR! Men kaffe utan grädde…

Ja, jag pratar om MBC (magic bullet coffee). Men inte som ersättning av ett mål mat utan som ett substitut till kaffe med grädde och kokos. Läs mer om varför kokosfett är bra här. Många trycker i sig 100 gram fett i sin MBC för att slippa äta och för att hålla sig mätta länge. Personligen tycker jag det känns fel. Fett i alla ära, men att dricka smör? Jaja, alla gör som dom själva tycker och vill, här kommer min variant för er som vill dra ner på mejeriprodukter men inte gillar svart kaffe:

Mejerifri latte
1 ägg
1-2 msk nescafé (elller 1-2 espresso)
1 msk kokosfett
1-2 dl kokhett vatten

Mixa detta med stavmixer. Klart på 10-20 sekunder. Servera med kokta ägg eller en äggröra. Bästa mejerifria frukosten!

Tack Julia för tipset!

Du kanske även gillar detta

8 kommentarer

Julia 25 oktober, 2012 - 09:51

Kul att du gillade receptet och delar det med dina läsare!

Svara
Cecilia Folkesson 25 oktober, 2012 - 14:02

tack! länkade dig i inlägget 🙂

Svara
Linda 25 oktober, 2012 - 10:57

MBC är nytt för mig, själv så älskar jag svart kaffe (Zoegas mollbergs blandning i min moccamaster är de bästa), men tar mig gärna en cortado eller macchiato ibland.
En helt annan fråga till dig: Jag undrar om du testat Stevia strö? Det pratas en del om detta och jag är lite förvirrad och inte insatt i om det är bra. Det sägs hålla blodsockret nere och är bättre alternativ om man ska använda sötning.

Svara
Petra - Jag & mitt liv med barn, LCHF och träning 25 oktober, 2012 - 16:52

Jag har börjat dricka äggmjölk till frukost. Faktiskt ganska gott och jag håller mej mätt riktigt länge. Först mixar jag 2 ägg, 1 msk smör och 1 msk kokosolja och sedan häller jag i ca 2-3 dl vatten och mixar lite till. Smaksätter med kanel eller kardemumma innan jag stannar mixern helt. Prova!

Svara
Cecilia 26 oktober, 2012 - 15:10

Har själv kört mejerifritt senaste veckorna, med undantag för smör.. Ville inte ge upp min goda kakao-smör-kokosfett-dryck jag drack till frukosten, men idag testade jag denna latten och den var bara så god! Över förväntan, helt klart. Tack för ännu ett supertips 😀

Svara
Carin 27 oktober, 2012 - 17:33

Hej! Har du testat sojamjölk, såg att det innehåller mindre kolhydrater och mer protein än vanlig mjölk.

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More