chokladpudding kokosmjölk mejerifri

Mejerifri chokladpudding med kokosmjölk

av Cecilia Folkesson

Mejerifri chokladpudding med kokosmjölk – Då var det dags för veckans fredagsdessert!

För två veckor sen gjorde jag en chokladmousse med avokado. Väldigt god, men Sid (som inte kan äta mjölkprotein) önskade “riktig” chokladpudding. “Sån som jag kunde äta innan, mamma”.

Så jag fixade en mejerifri chokladpudding såklart!Blev inte riktigt blev som “vanlig chokladpudding” utan lite mer fast i konsistensen, men väldigt god och snabb att göra! Jag fick bara tag på vanliga gelatinblad i mataffären, men det går att hitta både ekologiska och veganska alternativ. Vill du göra en helt mejerifri chokladpudding, använd en mjölkfri choklad. Söta med kokossocker, agave eller honung om du vill ha den lite sötare.

 

Mejerifri chokladpudding med kokosmjölk

(4 port.)
1 förpackning/burk kokosgrädde
75 gram mörk choklad
3 gelatinblad (eller annan typ av gelatin)
1 krm vaniljpulver [annonslänk]

Topping
Kokoschips [annonslänk]
Kakaonibs [annonslänk]

 

mejerifri chokladpudding kokosmjölk

Gör så här: Om du använder gelatinblad, lägg dem i vatten ca 5 minuter. Värm kokosgrädden, dela chokladen i bitar och rör ner i kokosmjölken. Låt chokladen smälta och rör sen i gelatinbladen eller den typ av gelatin du väljer att använda. Blanda sen i vaniljpulvret.

Häll upp små glas och ställ in i kylen tills de stelnat. Toppa med kokoschips och kakaonibs innan servering.

 

→ Här hittar du fler nyttiga desserter

 

Du kanske även gillar detta

4 kommentarer

Johanna 25 februari, 2017 - 09:04

Det ser riktigt mumsigt ut! Vi har precis plockat bort gluten och mejeriprodukter från vår kost då vår flicka drabbats av alopeci. Jag vet att du har skrivit om det på bloggen, min dotter tappar mer och mer hår på hjässan, vår läkare säger att det inte finns något att göra. Vi tänker själva att det kommer inifrån och att kosten blir viktig. Fick ni några krämer eller annan behandling när Sid drabbades av håravfall? Med vänlig hälsning, Johanna

Svara
Cecilia Folkesson 28 februari, 2017 - 12:21

Hej Johanna. Tråkigt att höra. Nej, inga krämer. Det kommer ju inifrån kroppen så har svårt att tro att det skulle funka. I alla fall inte långvarigt. Men det ni redan gjort är bra. Sid äter även glutamin och probiotika. Lycka till!

Svara
Ceerés 9 maj, 2020 - 07:55

Hej! Läste receptet om mejerifri chokladpudding med kokosmjölk, kan dock inte hitta det i receptet…undrar hur mycket det ska vara?
Tack på förhand

Svara
Emelie 15 december, 2021 - 17:44

Hej, det står en förpackning/burk kokosgrädde vissa är 250ml å vissa är 400ml vilken strl gäller för detta recept?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More