julkalendern holistic

Lucka 5 – Vinn hälsopaket från Holistic

av Cecilia Folkesson

– Luckan presenteras i samarbete med Holistic –

 


Tävlingen är avslutad och luckan vinnare är Lotta! Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor. Du hittar dem på ceciliafolkesson.se klockan 06:00 ända fram till julafton!

 

I dagens lucka tävlar du om en hälsopaket från Holistic!

I dagens lucka hittar du ett riktigt bra hälsopaket från Holistic som är kända för sina kosttillskott med kompromisslös kvalitet. Holistics hälsopaket är perfekt i jul-tider då magen behöver lite extra omsorg med goda bakterier, när mörkret är mest på trängande behöver vi också fylla på med extra D-vitamin och vår stressbalans är perfekt för att stötta en trött och stressad kropp.

 

Holistic LactoVitalis Pro, 30 kapslar
LactoVitalis Pro hjälper att skydda de goda men känsliga mjölksyrabakterierna på vägen till tarmen där större delen av vårt immunsystem finns. En god hälsa börjar med en välmående mage!

D3-vitamin, flytande
Eftersom vi nordbord under vinterhalvåret inte kan bilda något D-vitamin i är detta kosttillskott väldigt viktigt. Holistic har fler olika typer av D3-Vitamin, kapslar, oljedroppar och flytande. Perfekt för hela familjen!

StressBalans, 50ml
Känn dig i balans hela julen. StressBalans innehåller adapogener som Ashwagandha, rysk rot, schisandra och rosenrot.. En adaptogen är ett biologiskt ämne som ökar kroppens förmåga att anpassa sig till olika negativa faktorer som påverkar den. Adaptogener har en normaliserande inverkan på kroppens funktioner och stödjer system som påverkas av stress.

 

Så här är du med och tävlar:

Vad är ditt bästa tips för att hålla dig balanserad och lugn i jul?
Skriv ditt tävlingsbidrag i kommentarerna nedan så är du med och tävlar!

Tävlingen avslutas ikväll (5:e december) klockan 23:59 och vinnaren presenteras dagen efter i detta inlägg. Du kan självklart vara med och tävla igen imorgon, även om du redan vunnit en lucka.

Lycka till!

 


Vinstvärde: 725:-. Juryns beslut går ej att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Du måste var över 18 år och bosatt i Sverige för att delta.

 

Du kanske även gillar detta

104 kommentarer

Johanna 5 december, 2018 - 06:16

Jag börjar alltid julafton med att springa en runda. Jag springer förbi kyrkogården och säger hej till släktingar, ut i skogen och andas, förbi hästhagar och hem igen. Tar med mig energin från löpturen när jag öppnar ytterdörren och möter min nyvakna familj med en stressfri kropp. Sen kan julen börja och jag står stadigt i julstormen.

Svara
Malin Nystrand 5 december, 2018 - 06:22

Jag kör mindfulness i vardagen, det kan vara att bara stanna upp och andas ett par djupa andetag. Jag tänker också att juletid handlar om att vara tillsammans med de en älskar, inte att ha alla möjliga livsmedel på bordet och köpa klappar tills kontot är tomt.

Svara
Ulrika Sundström 5 december, 2018 - 06:28

Det viktigaste är att vara tillsammans med sina nära och kära. Strunta i alla krav och måsten nför julen, stanna upp och njut istället.

Svara
Linda Börjesson 5 december, 2018 - 06:31

Min dagliga yoga stund direkt på morgonen som jag gör varje dag och så även på jul. Extra viktigt då kan jag känna ‍♀️❤

Svara
Erik B 5 december, 2018 - 06:34

Jag ser till att vi har allting fixat några dagar innan och sambon bockar av allting efterhand. Då är det inte så mycket kvar på julafton och man har kvällarna att bara njuta på och kan gå promenader på morgonen:)

Svara
Sophie Hammarsten 5 december, 2018 - 06:34

Planera veckan och dagen jag har framför mig! Överraskningar kan komma men det är lättare att hantera när det finns en plan för dagen. Jag blir också bättre på att tänka mer positivt, avgränsa mig och göra mina val. Fördelarna är många med att planera 🙂

Svara
Frida 5 december, 2018 - 06:36

Att inte stressa upp mig över allt jag ”borde” göra, det blir jul även om inte allt är perfekt!

Svara
Emma 5 december, 2018 - 06:37

Dagliga små yogaövningar och micropauser mitt i värsta stressen. Kan räcka med att bara rulla bak axlarna 5 gånger och några djupa andetag. God Jul

Svara
Angelica liljestrand 5 december, 2018 - 06:40

Daglig meditation, eller yoga och verkligen sitta ner i lugn och ro och äta med familjen. Verkligen njut av det du äter.

Svara
Petra Vikström 5 december, 2018 - 06:43

Det bästa tips jag kan ge nu inför julen som många förknippar med så mycket stress är att börja morgonen med en ordentlig hälsosam frukost, med tända ljus och mys för att få energi hela dagen. Dessutom brukar jag ha igång lite lugn julmusik, det ger i alla fall mig julkänsla och lugn.

Jag rekommenderar även att spela julklappsspelet och ha en förbestämd liten summa och skippa att köpa jättedyra julklappar till varandra (för det skapar press och stress för många).

Svara
Rebecca Karlsson 5 december, 2018 - 06:54

Min bästa tips för en harmonisk jul är att skriva en lista på det vi tycker är viktigt så som julgran och julbak och sedan planera i god tid så att man kan njuta när julen kommer. Minskar även stort på julklappar i år vilket minskar mycket stress och framförallt sparar på miljön!

Svara
Katarina Berg 5 december, 2018 - 07:14

Mitt bästa tips är att tillåta sig stanna upp och njuta av nuet. Det kan vara en promenad, mindfulness, spela spel med barnen, ta en stund och prata med varandra i familjen. Under julen har vi knytis med släkten och bara är. Hjälps åt i köket, äter när vi är hungriga, myser och tar hand om varandra. Julklappar köps bara till barnen vilket minskar stress och påverkan på miljön

Svara
Jennie Andreasson Nunes 5 december, 2018 - 07:15

Jag fokuserar på det som är viktigt för mig och min familj. Julen för oss är gemensakp, det runt omkring får ligga på en good enough nivå. Ut i naturen en sväng under dagen och att prata med barnen om tacksamhet och sakers värde under hela året för att inte julklapparna ska bli så hypade.

Svara
Maria Mikko 5 december, 2018 - 07:15

Göra klart allt man ska dagarna före jul så man bara kan ta det lugnt när julen väl kommer.

Svara
Noelle 5 december, 2018 - 07:15

Om ekonomin tillåter så är mitt bästa tips att resa iväg och lägga pengarna där istället för på julklappar. Om inte det är möjligt så satsa på en jul utan kött och alkohol i kombination med så mycket utevistelse som möjligt under de få timmar som är ljusa. Båda tipsen involverar att man “kopplar” bort sig och umgås med sina nära och kära <3

Svara
Sara 5 december, 2018 - 07:17

Mitt bästa tips för en harmonisk jul är att omge dig av människor som du mår bra av. Som vuxen har man en fantastisk möjlighet att välja det. Att acceptera saker du inte kan förändra som har med julen att göra. Men att endast där och då ta del av det. Jag har tränat på det länge och att acceptera är inte detsamma som att tycka det är okej men för dig själv är det en befrielse

Svara
Jonna 5 december, 2018 - 07:22

Enkelt! Åk i från den. Ifjol reste vi till Panama och Costa Rica och i år tar vi sikte på Filippinerna. Känner ingen stress över jul i över huvudtaget och kommer bara att njuta när datumet väl infaller.

Svara
Lotta 5 december, 2018 - 07:28

Mitt bästa tips är att låta julen bli sin egen. Låt ingen annans krav, stress och förväntningar bli dina. Vill du strunta i julklappar, resa utomlands eller köpa all julmat färdiglagad, gör det utan att bry dig om vad någon annan ska tänka! Och lika så om du vill gå all in, gör det! Men fundera vad som är viktigt för dig. Varje år, för man har lov att ändra sig. Sätt dina gränser. Du mår bra och alla vet var de har dig.

Svara
Cecilia Folkesson 6 december, 2018 - 18:55

Grattis Lotta, du är vinnaren av dagen lucka!
Mer info kommer via mail,

God Jul <3

Svara
Louise 5 december, 2018 - 07:33

Mitt bästa tips är en stor kopp gott te! Att bara sitta ner och hålla om koppen gör mig lugn och avslappnad. Det är mitt bästa tips för att pausa i vardagen och få en micropaus…

Svara
Andreas Bergman 5 december, 2018 - 07:34

Mitt tips är att göra bra val även under julen, det vill säga att tänka på vad man äter och dricker. Tidigare år har jag tänkt “men på julafton kan man äta av allt, det är ju bara en dag per år”, men det är lätt att halka av banan med illamående som följd. Det finns så mycket gott man kan äta ändå på julbordet!

Svara
Maritta 5 december, 2018 - 07:34

Att bara vara och ta dagen som den kommer. Att Sova och ta promenader med hunden ger mig energi.

Svara
Line Olsson 5 december, 2018 - 07:38

Mitt bästa tips att att hålla det enkelt, inte ta på sig för mycket att göra och att unna sig att handla lite färdiglagad. ✨

Svara
Matilda 5 december, 2018 - 07:46

Mitt sätt, både inför jul och alla lite mer krävande sociala tillställningar är att lära sig att äta rätt mängd mat och bra mat. Att lyssna på sin kropp, att äta för sig själv och inte vad som är normen. Detta är väldigt svårt då att dricka alkohol på julfesten, att ta en lussebulle vid lucia eller liknande är det som förväntas av många nu vid jul.
Men att öva tillsammans med sin kropp och att veta vad den vill ha i sig är det viktigaste för mig för att känna harmoni. Detta mest för att jag lider av svampinfektion efter svampinfektion(vill gärna vinna för att skydda de goda men känsliga mjölksyrabakterierna ) men också för att jag älskar att ge min kropp livsmedel som är bra!

Svara
Helena Pettersson 5 december, 2018 - 07:47

I år känns speciellt viktigt att ha en balanserad jul. Jag sjukskriven pga att livet snurrar fort och även mannen och barnen har det tufft. Vi kommer att ta in det vi tycker är mest viktigt och speciellt till jul och ta den som den kommer. Om det inte blir riktigt som man tänkt så får det vara ok ändå. Så försöker vi göra, ladda batterierna under den ledighet julen faktiskt är. God Jul!

Svara
Camilla Nilsson 5 december, 2018 - 07:51

Att varje dag påminna mig själv om vad som är viktigast här i livet. Mina nära och kära. Att vara närvarande, det är viktigast.

Svara
Maria B 5 december, 2018 - 07:52

Mitt tips är….Att stanna upp, se ljusen i alla fönster, pyssla med paket och träffa nära och kära när det passar, julafton är en dag av årets dagar och den blir nog allra bäst om vi sänker kraven och gör oss av med det dåliga samvetet……
God jul hoppas den får vara magisk och harmonisk för er alla!

Svara
Katja 5 december, 2018 - 07:56

Försöker få in bra kost och motion mellan lite glöggträffar fram till jul, detta gör att kroppen mår bra och jag känner mig stark . Vi försöker stanna upp och njuta av av decembermånad, tända ljus och mysa , det blir bra ändå även om man inte “hinner” göra allt som man kanske bör enligt allt man blir påmind av i media. Njut och ha det bäst !

Svara
Jennie 5 december, 2018 - 08:06

Mitt bästa tips för balans nu i December är att inte ta på sig för mycket. Skippa paket och aktivitetskalendrar till barnen, det ger ändå mest press på en själv. Var spontan istället och gör det ni känner för i stunden. ⭐️

Svara
Carita 5 december, 2018 - 08:06

Rätt kost med några tillskott av vitaminer/mineraler, träning och vila däremellan då man kan njuta av att det är december. Alla julförberedelser görs lite när man har tid och orkar, det som inte hinns med så får man en ny chans nästa jul.

Svara
Linda 5 december, 2018 - 08:18

Mitt bästa tips är att lyssna inåt och verkligen fundera på vad som är viktigt för att just du ska må bra. Gör det som kroppen och knoppen blir glad av! Våga njut av julen, stanna upp och var i den med allt vad det innebär. Ta hand om dig och dina nära för i slutändan är det de enda som betyder något.

Svara
Maria 5 december, 2018 - 08:22

Jag brukar sprida ut julstöket under året så jag kan njuta av lugnet och nära och kära. Gärna klar med julklappar i oktober, planera maten i tid och ha knytis, göra pynt ingen otvungen och mysig med barn. Då kan man på jul värma köttbullar, spela spel och kika på Kalle

Svara
Janet Wigström 5 december, 2018 - 08:24

Lev i nuet, känn o njut, tänd ett ljus och bara var! Planer, tankar och krav om yttre saker, skriv ned och skriv ut, vad och när, och återgå till att leva i nuet❤

Svara
Ida 5 december, 2018 - 08:36

Jag tar en stund varje dag då jag stänger av mobilen och tv:n och alla ljud. Tänder ljus och lägger eller sätter mig bekvämt och tar några djupa andetag och bara är. Släpper allt för en stund och är i nuet. Ger ett inre lugn i den stressade högtid julen kan vara ❤

Svara
Ulla-Karin Lundberg 5 december, 2018 - 08:38

Stryk hälften, sänk kraven, motionera.

Svara
Evelina 5 december, 2018 - 08:44

Vilken härlig tävling! Har länge velat testat på kosttillskott från Holistic!
För att få en lugn och fridfull jul börjas några dagar innan faktiskt. Jag tar hand om mig själv, skrubbar hela kroppen ren, lägger hårinpackning och ansiktsmask. Lite hemmaspa med ljus helt enkelt!
På kvällen innan julafton, klär vi granen. Det är tradition sedan länge. På julaftonsmorgon vill jag gärna äta en god och näringsrik frukost, är inte så förtjust i ”tomtegröt” så det blir oftast vanlig havregrynsgröt med lite äpple och kanel. Innan frukosten vill jag även yoga, allt för att finna lugnet inom mig och tacksamhet över att ha en fin familj som jag får vara del av. Nu när man är äldre uppskattar man mer närhet, kärlek och värme från familj, än julklappar… men maten är lika viktig, om inte viktigare nu ☺️

Svara
Maria Giöbel 5 december, 2018 - 09:02

Jag gör bara det jag tycker är kul och mår bra av inför julen och struntar i alla ”måsten”. Går ut och fångar lite dagsljus varje dag samt tänder ljus på kvällen för att få en mysig o skön stämning hemma

Svara
Ulrika Karlsson 5 december, 2018 - 09:02

Jag gör en lista i början av December över allt som måste göras innan jul, sedan funderar jag över om jag verkligen måste utföra allt? Jag stryker så mycket jag kan av “måsten”,
Vissa saker kanske inte betyder lika mycket som att umgås med familjen och att jag ska ha ett stressfritt inre? Jag kanske kan delegera och göra vår julafton lite mer av ett knytis gällande maten? Behöver vi ha “allt” på julbordet?
Jag personligen ska ha allt som det “har varit”, och har svårt att göra mindre än jag brukar. Jag tänker ofta på alla andras upplevelse än mig själv.
Därför är detta en SVÅR uppgift men den är ganska nyttig 🙂 Går att tillämpa på andra högtider och vardagen i övrigt.

Svara
Madeleine Holst 5 december, 2018 - 09:12

Genom att skapa distans, visualisera att du ser dig och allt omkring utifrån. Det minskar stress och ger mig mer perspektiv på det mesta. Sen andningen! Glöm inte andas. Stanna upp och djupandas.

Svara
Frida Eriksson 5 december, 2018 - 09:17

Här kör vi knytis på jul. Alla hjälps åt. Mysigt och stressfritt

Svara
Tove 5 december, 2018 - 09:19

Mitt bästa tips är att inte planera in för mycket! Njuta av det enkla, kanske en kvällspromenad på stan bland alla julljusen 🙂 Dela upp det som ska fixas inför jul/nyår! Så att alla tar med sig något och inte allt ligger på en person. Kramas mycket, andas, spela spel, ta små pauser och ta lite extra hand om kroppen – ex. lägga en ansiktsmask innan sovdags. Men inte klandra sig själv om man inte hinner göra något sådant alls på ett par dagar! Selflove <3

Svara
Anna S 5 december, 2018 - 09:27

Prioriterar sömn, få lite dagsljus varje dag, mycket tända ljus, yoga och inte för fullbokad kalender utan att kunna ge mig en del space.

Svara
Heidi 5 december, 2018 - 09:30

Vid jul blir allt lite hej baberia! – OK att tacka nej till vissa saker, prioritera en helt ledig dag som INTE ska ägnas åt tvätta eller städa, behåll träningsrutiner men acceptera att det är OK att missa pga julstök – se detta som en tillfällig period och bli inte stressad av att missa träning. Ta en lunchprommis på jobbet istället. Stressad över ontttig mat? Acceptera EN dag off med kosten på julafton. Mitt bästa tips är att minska på alla mina måsten och det är ok att mysa i soffan med en kopp te istället för att träna. Ärligt talat kan tips om saker jag Ska göra för att hålla mig lugn stressa mig. Om jag vill slökolla på en serie istället för att meditera så gör jag det – det som funkar bäst för mig helt enkelt!

Svara
Emma 5 december, 2018 - 09:32

Jag tillåter mig att njuta av julen även om jag som många andra jobbar för att andra ska få ha en fin jul. Och mitt bästa tips för en lugn jul är en härlig uteritt på förhoppningsvis snöklädd mark. Då är energi på topp!!

Svara
Josefine Wixengård 5 december, 2018 - 09:49

Planering är a och o för mig samt att ta hand om mig själv! I år är första året på väldigt många år som jag känner mig lugn och harmonisk inför julen.

Svara
Anna Lev 5 december, 2018 - 09:51

Bästa tipset är att välja att göra det man själv tycker är viktigt. Strunta i allt som “måste”, “borde” göras.

Svara
Sandy 5 december, 2018 - 10:08

Jag börjar varje morgon med 30 minuter yoga, vilket sätter standarden för hela min dag… Och avslutar dagen med en kopp yogitea och sedan 15 minuter på min spikmatta innan jag går och lägger mig.

Svara
Suzanne 5 december, 2018 - 10:15

Njut!!!!
Försök stänga av alla måsten och jämföra dig med andra! Gör det du/ni tycker är viktigast och ger energi helt enkelt.
Det enkla är oftast det bästa.
God jul!

Svara
Beatrice Olsson 5 december, 2018 - 10:20

Jag försöker leva i nuet för att känna mig lugn & harmonisk. Jag vill sprida glädje till hela min omgivning, för när andra mår bra mår jag bra ♡

Svara
Ida 5 december, 2018 - 10:45

Vara ute i skogen lite varje dag samt ta en stund varje dag där jag sätter mig ner och stickar lite. Jag tycker det är så avkopplande för man måste vara fokuserad på det man gör, tankarna stannar där och stressen över att försöka göra flera grejer samtidigt försvinner.

Svara
Mirjam 5 december, 2018 - 10:56

Mitt bästa tips är att motionera 30 minuter om dagen, promenader, jogging eller styrketräning. Detta tillsammans med en varm dusch efteråt och en bok med en kopp te!

Svara
Malin 5 december, 2018 - 11:12

Att inte ha för höga krav på att allt måste bli perfekt. Minimera julklappsinköp och inte ha en massa “måsten”, försöka njuta av familj, mys, god mat och ledighet istället 🙂 Träna som vanligt och äta det jag mår bra av!

Svara
Erika 5 december, 2018 - 11:35

Att stanna upp och ta vara på tiden – låt julmusik, tända ljus och julbak vara något som ger dig energi genom att njuta med alla dina sinnen och var tacksam. Tillsammans med dina nära och kära kan ni hjälpas åt och låta det fylla er med glädje istället för stress ☃️

Svara
Malin Svensk Björck 5 december, 2018 - 12:05

Jag är aldrig stressad inför jul.
Jag ser till att ha julklappar klara till senast första advent.
Sen pyntar jag här hemma sista veckan i november så det är gjort.
Kan bli mer pynt under december men då är det gör att lust, ork och tid fanns till det.
Förbereder julmat i tid också, det som går att göra och stoppa i frysen görs under december i god tid.
Med allt detta planerat så här jag i princip hela december på mig att njuta!
Att umgås med nära och kära, julpyssla, se julfilmer ja allt som jag mår bra av.
Sen jag blev sjuk har det blivit väldigt viktigt med planering inför jul för att jag ska orka med det jag njuter av och som ger mig energi.
Att prioritera dom roliga sakerna och ta bort onödiga måsten är viktigt.
Stress tar bort all all julglädje.

Svara
Anja Holmer 5 december, 2018 - 12:14

Fixa nyttiga och goda alternativ till alla traditionella socker- och fettbomber. Få ut hela familjen på en långpromenad varje dag oavsett väder.

Svara
Michaela 5 december, 2018 - 12:18

Jag har bestämt mig att denna jul ska jag bara fokusera på nära och kära. Sänka ribban vad det gäller allt med julen. Antalet julklappar, all julbakning och hysterin med pynt. Jag kommer göra det jag känner att jag verkligen vill göra (inga måsten) för att få en så mysig jul som möjligt, utan stress och krav.

Svara
Alva 5 december, 2018 - 12:19

Mitt bästa tips för att hålla mig lugn under julen är att vara ute i god tid, det vill säga börja handla julklappar några veckor innan, planera julmiddagen och förberedda sånt som kan göras i förskott. Men också att sova och äta rätt bidrar till en bättre balans och därmed bättre välmående.

Svara
Annica Ahlqvist 5 december, 2018 - 13:19

Mitt bästa tips är att ha en avslappnad inställning till julen. Ingen dör om du inte har 7 sorters sill eller om julstjärnan hänger snett. Hos oss är släkt och vänner välkomna till soffhäng, knytis och en liten jultomte med fetvadd som skägg.

Svara
Kristiina johansson 5 december, 2018 - 13:29

Mitt sätt att koppla av lite från stress och alla måsten är film. Då koncentrerar jag mig fullt ut och stänger av allt de andra. Jag kopplar även av i en ishall när barnen tränar

Svara
Sophia Andersson 5 december, 2018 - 13:33

Att bara tacka ja till det man faktiskt vill och inte känna att allt man gör ska vara instagramvänligt.

Svara
Annette 5 december, 2018 - 13:56

Sänk kraven. Ta reda på vad som är viktigt för nära och kära och ta bort alla “för att det alltid har varit så”. Njut av vackra ljus som lyser upp i mörkret eller fint vinterlandskap i stället för kommersen i gallerian. Tänk att alla affärer finns kvar även efter jul om det är något du behöver.

Svara
Josephine Andersson 5 december, 2018 - 14:50

Julen betydde så otroligt mycket för mig när jag var liten och som den HSP jag är så var ju känslorna alldeles överväldigande. Som vuxen tycker jag det är viktigt att föra den känslan vidare till de som är barn i familjen nu. Därför är det viktigt för mig att hålla all alkohol så långt borta som möjligt, ha en skön mysig stämning, fokusera på lugn och ro och tänka att “det blir jul jul hur man än gör, det är ingen som mår bättre av att pressa och stressa sig själv till bristningsgränsen”. Go with the flow, och nynna gärna en julsång eller två under tiden 🙂

Svara
Emma 5 december, 2018 - 14:56

Att släppa lite på kraven inför jul. Fokusera på att umgås med familj och vänner och att göra saker som man blir glad av. Mat och städning behöver inte vara perfekt. Att ta det lugnt veckorna innan kul är också viktigt så man inte är helt slutkörd när julen kommer. Man kanske inte behöver ut och tränas med alla i julhandeln, det går att handla julklappar på nätet. Att börja julen med mindfulness och yoga skulle alla behöva!

Svara
Jonna Andersson 5 december, 2018 - 14:59

Jag sänker kraven. Det måste inte vara perfekt städat, all mat måste inte vara hemlagad, och, framför allt, vi behöver inte ett berg av julklappar! Miljön blir gladare, och julstämningen infinner sig ändå.

Svara
Chris 5 december, 2018 - 15:13

Njut av stunden med dina nära och kära, spela spel, ut i skogen och bara ha roligt. Laga till ett litet och annorlunda men delikat julbord, med goda och hälsosamma råvaror. Slipp känslan av att ha ätit för mycket. Låt alla som vill hjälpas åt. Lyssna på härlig musik, kanske en ljudbok.

Svara
Åsa 5 december, 2018 - 15:46

Åh! Mina tre favoriter!!! Nu håller jag tummarna hårt!

Jag älskar yinyoga och restorative yoga! Att tassa upp på morgonen, rulla ut yogamattan och tända några ljus – DET ger lugn!

Svara
Malin Björk 5 december, 2018 - 15:54

Meditation, sätta telefonen på flygplansläge, tända ljus, lyssna på avslappningsmusik, ha en dämpad belysning, duscha varmt och avsluta med en oljemassage. Sova tidigt och försöka äta så ren mat som möjligt. Umgås med människor som får mig att skratta och känna mig älskad. Det hjälper mig att finna lugn.

Svara
Sophie 5 december, 2018 - 16:18

Mitt bästa tips är att lyssna på lugn musik. Barnen blir mer avslappnade och jag tycker det blir färre bråk. Vi försöker hitta lugnet i vardagen.

Svara
Stina 5 december, 2018 - 16:47

Mitt bästa tips är att passa på att umgås extra mycket med nära och kära. Och att inte falla in i dåliga vanor bara för att vardagsrutinerna bryts för några dagar. Att fortsätta röra på sig och äta gott med måtta är ett bra motto tycker jag.

Svara
Libertad Mancini 5 december, 2018 - 17:55

Att vara utomhus de få timmar som inte upplevs som om man bor på månen är mitt lyckosamma sätt. Sedan är det fint att kunna engagera sig i barnen och bara vara närvarande i deras lek eller tankar. Behöver inte betyda att jag tokleker utan kanske snarare bara är med barnen. Skönt att slippa det dåliga samvetet som tyvärr allt för ofta knackar på. Det blir lättare att inte köpa den känslan då. Å så klart äta det kroppen mår bra utav, självklart!

Svara
Josefin 5 december, 2018 - 18:39

Ha rimliga förväntningar och fundera på vad som är viktigt för dig i jul. Är det att ha den perfekta granen eller är det att äntligen få läsa den där boken dy köpt eller kanske att bara få vara tillsammans med någon du tycker om. Sätt inte upp 20 saker du vill hinna, fundera på vad som är realistiskt. Det är nyckeln för mig för att komma tillbaka utvilad och glad efter ledigheten istället för stressad och med känsla av att behöva semester efter semestern…

Svara
Eva Bengtsson 5 december, 2018 - 18:42

Har mysigt med familjen, äter god mat och tränar 😀

Svara
Lovisa L 5 december, 2018 - 18:49

Mitt bästa tips är att inte ha så mycket julklappar, då får man både mindre ekonomisk stress, mindre klimstångest och mer tid att mysa istället för att jaga runt. Och att dra ner på skärmtiden.

Svara
Rina 5 december, 2018 - 18:50

Jag försöker ta en dag i taget. Njuta av en god kopp te framför öppna spisen. Mkt ljus och härlig filtar. Träna och vara ute i naturen och ta vara på ljuset.

Svara
ida 5 december, 2018 - 20:02

Skippa pressen och hetsen och inse att det inte finns några MÅSTEN. man MÅSTE inte äta all julmat- den finns kvar året runt om man blir sugen då- man måste inte trycka allt på en gång.Man MÅSTE inte delta på alla släkttillfällen- de finns också kvar och viktigast i jul är FRIDEN- den inre friden och göra det man gör med vilja och glädje- inte tvång.

Svara
Josephine Andersson 5 december, 2018 - 20:13

Att våga ta det lugnt. December är som vilken månad som helst men med lite extra mysfaktor. Köp inte klappar bara för att och laga inte mat som ingen egentligen i bland vill äta. Mys ihop med nära och köra för är det någonting som är bra med jul är att vi oftast får lite ledig rid ihop

Svara
Mariette 5 december, 2018 - 20:13

Mitt bästa tips är att ge bort överraskningar genom att göra andra människor glada, inte med paket eller gåvor utan att ge av sin tid, tid att leka med barnen, ge en nära eller någon man inte känner, en hjälpande hand eller ett uppmuntrande ord… och att ge sig själv tid, tid till yoga, promenader, umgås med nära och kära, göra julen så enkel som möjligt och njuta av lediga dagar.

Svara
Elina Östfjord 5 december, 2018 - 20:24

Jag tror och vet, att alla behöver vi tacksamhet!
I juletidens hastiga dar, som all vår energi bedrar.
Rikta tankarna på allt det förtjusande, så att det får dig nedrusande.
Detta är de som får mig att må bra, och jag vet att det även är något för dig att föredra!
Denna vackra tradition som vi finna härvid, önskar jag att alla fick känna julefrid.
God Jul på alla er, jag hoppas att ni tänker positivt om allt som sker!
Kram

Svara
Christel Hagman 5 december, 2018 - 20:31

Långa mobilfria promenader. Landa, andas och ta in allt vad naturen har att bjuda på.

Svara
Petra 5 december, 2018 - 20:48

Ställ inte för stora krav. Lägg fokus på att umgås med de du har runt er. Njut av nuet och prioritera bort så många måsten som det går. Var närvarande i stunden

Svara
Ida Lindborg 5 december, 2018 - 20:51

Jag ser till att planera in luckorna i kalendern och på den stunderna utföra yoga och meditation. Ta en lång skön dusch . Ge mig själv lite egentid.

Svara
Britt-Marie 5 december, 2018 - 21:07

Jag har hittat en bra yoga kalender hos Helene Kåselöv så jag får en stunds guidad avkoppling varje dag

Svara
Sylvia 5 december, 2018 - 21:11

Viktigt att fokusera på vad vi i våran familj tycker är viktigt och lägga energin på just det, inte känna att allt ska vara på ett visst sätt. Faktiskt kunna känna känslan att det inte gör något om vi inte städat från golv till tak etc. Säga nej till saker som inte känns viktiga eller bara känns nej. Man behöver inte alltid förklara och det är ok. Ska njuta av att familjen blir samlad då vi är lite utspridda till vardags. Självklart att ta hand om mig själv med balans mellan aktivitet och återhämtning, gärna med produkter från Holistic, som jag älskar .

Svara
Elin Gustavsson 5 december, 2018 - 21:21

Mitt tips för en balanserad och lugn jul är att NJUTA! Vara närvarande, NU. TA HAND OM SIG SJÄLV’
Visst, det är bara jul en gång om året och både julmat paket och julpyssel ska hinnas med, men. Det blir jul ändå!
Fokusera på rörelse, frisk luft eventuellt träning. Gärna en dos mindfulness eller yoga om dagen.
Jobba lagom. Och bara mys! Njut. Planera strukturera o ta en sak i taget.
Julen ska vara en fröjd <3

Svara
Lisa 5 december, 2018 - 21:21

Dra ner på alla onödiga måsten våga vila det blir jul ändå.

Svara
Ann 5 december, 2018 - 21:21

Andas, andas och andas igen. Att inse att det blir jul även fast inte allt är perfekt. Det kan vara lite damm i hörnen, de behöver inte vara 10 sorters godis, julklapparna behöver inte vara dyra, utan ger man av sin tid så ät ofta det mer uppskattat. Tomten man alltid haft på en just den platsen kanske mår lika bra i lådan i förrådet. Det blir jul ändå, krypa upp i soffan, tända lite ljus och njuta av mörkret ut istället för att stressa upp mig för något som kommer oavsett

Svara
Johanna 5 december, 2018 - 21:22

Tillbringar tid med nära och kära för att återhämta mig från vardagens stress.

Svara
Stina 5 december, 2018 - 21:25

Mitt bästa tips som inte kostar pengar – gå upp en halvtimme tidigare på morgonen för att hinna i lugn och ro äta frukost med tända ljus och innan dess få en liten stund för meditation ❤️
Ett annat tips som tyvärr kan vara lite kostsamt men som får mig väldigt lugn och harmonisk är en resa till fjällen över jul! Skidåkning både utför och på längden med mysiga kvällar framför brasan tillsammans med närmsta familjen

Svara
Mia Nordén 5 december, 2018 - 21:35

Mitt tips är: skippa alla måsten och gör det du och din familj vill göra. Man måste inte göra allt annat..man måste ingenting, det blir jul ändå..njut och gör det ni vill göra och det ni mår bra av.

Svara
Amanda 5 december, 2018 - 21:43

Sätt inte så hög press på dig själv! Det blir jul endån!

amandanyman96@hotmail.com

Svara
Amanda Strömberg 5 december, 2018 - 22:02

Hos oss har vi släppt alla måsten och kommer ta julen som kommer. Det viktiga är ändå att vara med sina nära och kära.

Svara
Josie 5 december, 2018 - 22:07

Löpturer ute, oavsett väder (nästan). Frisk luft och endorfiner gör susen för mig

Svara
Arina Ljung 5 december, 2018 - 22:16

Mitt bästa tips för en mindre stressig jul är att göra saker tillsammans med andra. Baka ihop, fixa maten ihop och få hjälp med att bestämma julklappar till nära och kära. När det är som stressigast så kan det vara skönt att slippa ha allt ansvar själv och istället hjälpas åt!
(Dessutom; tänk på good enough – allt behöver inte vara maxat jämt och ständigt)
Kram!

Svara
Isabel Ringqvist 5 december, 2018 - 22:23

Att försöka ändra tankesätt från ”det här måste jag” till det här vill jag. Stanna upp och reflektera över vad du vill göra och försök klämma in mycket av det. Att vara sann emot sig själv gör att man står ut med motgångar, mår bättre och blir en bättre medkänsla. Att försöka att glädjas åt de små sakerna samt att INTE bli alltför påverkad hur andra gör. Hur vill DU fira jul och vad är viktigt för dig. Det är ingen prestige eller tävling hur mycket man hunnit julpynta eller fixat hemmagjord mat/bak. Samt att begränsa skärmtiden (det finns en inställning på iPhone där man kan se hur mkt skärmtid man använder per dag). Flera i min omgivning som sagt att det varit ett riktigt wake up- call!

❤️❄️

Svara
Caroline Jepsen 5 december, 2018 - 22:28

Att leva i stunden och att se till att bara njuta av sällskapet, maten och de magiska stunderna med barnen. Vi har haft ett tufft år så i år kommer vi att lugna ner det ytterligare. Familjetid är viktig tid

Svara
Sofia 5 december, 2018 - 22:34

För mig är det bästa hälsotipset i juletider att skänka en tanke och handling till de som är mest utsatta och inte har möjlighet att styra upp allt som hör till en riktig jul. Engagera hela familjen i något som gör skillnad för en annan människa!! Det ger ringar på vattnet och skänker värme och lugn till själen för oss alla och man mår bra både fysikstnoch psykiskt av att hjälpa andra❤️

Svara
Mirna 5 december, 2018 - 22:38

Mitt bästa tips är faktiskt att bara strunta i alla ”måsten” (måste julbaka, träffa släkten, pynta fint, köpa julklappar osv osv). Bara ta det som det kommer och göra det jag känner för. Kanske lättare sagt för mig som inte har barn osv ännu men jag tror att alla kan tjäna på att tänka lite mer så.

Svara
Anna-Karin 5 december, 2018 - 23:06

Inleda julenmed att bada finsk vedeldad bastu på Julafton. Bästa antistressmedicinen helt klart.

Svara
Sara 5 december, 2018 - 23:32

Mitt bästa tips är att hålla sig ifrån den materiella julen. Fokusera på lugnet som lägger sig med mörkret och kylan. Se fram emot stunderna med familjen, vänner och god mat istället för hetsen kring julklappar och allt som ”måste”hinnas med. Och ta det lite manana manana. Jag lovar, julen kommer snabbt nog ändå utan att vi jäktar efter den.

Svara
Emelie Wallqvist 5 december, 2018 - 23:34

Att inte planera in för mycket, så att det finns tid att vara med min make och mina barn och ta dagen som den kommer. Jag hoppas på att vara ute i naturen tillsammans med dem. Och så yin-yoga på kvällarna när barnen sover. Ibland är barnrn med på dagen och gör yoga på sitt sätt tillsammans med mig.

Svara
Daniela 6 december, 2018 - 07:45

Mitt bästa tips är att lägga undan telefonen, ta några minuter och andas. Vara ute mycket i snön!

Svara
Petra V 6 december, 2018 - 08:12

Se till att få din sömn. Var ute och få friskluft varje dag. Skratta och ha roligt.

Svara
Johanna 6 december, 2018 - 09:19

Mitt tips är att undvika alkohol. Kör med knytkalas till julbordet så att det inte blir för mycket jobb för en person. Försöka vara här och nu och inte planera för mycket. Släpp kraven, oftast ligger alla måsten hos en själv. God Jul!!!

Svara
Rebecka 6 december, 2018 - 20:27

Jag mealpreppar, så skönt och så mycket stress och tänkande som slipps. Till och med sköljer och hackar grönkål så det bara är att ta. Sen äter jag en ruta super mega mörk choklad med mott kaffe varje morgon. Det ger mog glädje och lugn

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More