julkalendern cecilia folkesson Holistic

Lucka 19 – Vinn ett magpaket från Holistic

av Cecilia Folkesson

Luckan presenteras i samarbete med Holistic 

 


Tävlingen är avslutad och luckans vinnare är Helen. (Mail till vinnare har skickats.) Missa inte att vara med och tävla i kommande luckor. Du hittar dem på ceciliafolkesson.se – varje dag ända fram till julafton!


 

I dagens lucka tävlar du om ett magpaket från Holistic.

 

Jul är en tid då vi tänker på våra magar: att de bullrar och blir uppblåsta, kanske pyser ut nånstans, känns tunga, känns tomma, känns fulla men klarar nog en lussebulle till. Ibland önskar vi att magen kunde ta lite mindre plats i våra liv.

Tänk, det är precis vad Holistics magpaket vill hjälpa dig med. Där finns goda tarmbakterier för både vuxna och barn. Och så klassikern Cellenzym med matsmältningsenzymer. Ta hand om magen, så tar den hand om dig!

 

Holistic LactoVitalis Pro
20 miljarder mjölksyrabakterier från 12 olika stammar. Till din hjälp! Tack vare motståndskraftiga bakteriestammar och en patenterad teknologi överlever bakterierna den tuffa resan ner till tarmen, där de gör nytta!

Holistic LactoVitalis Kids
LactoVitalis Kids smakar gott och ger ett extra tillskott av tarmbakterier till barn. Ta en 1 tuggtablett per dag.

Holistic Cellenzym
Sluta vara så uppblåst! Matsmältningsenzymer underlättar matsmältningen, bryter ner födan och ökar upptaget av näring från födan.

 

 

Så här är du med och tävlar:

Hur tar du hand om din mage på bästa sätt?
Skriv ditt tävlingsbidrag i kommentarerna nedan.

Tävlingen avslutas ikväll den 19:e december klockan 24:00 och vinnaren presenteras imorgon kväll i detta inlägg. Du kan självklart vara med och tävla igen, även om du redan vunnit en lucka.

Lycka till!

 


Vinstvärde: ca 1 600 kr. Juryns beslut går ej att överklaga. Eventuell vinstskatt betalas av vinnaren. Du måste var över 18 år och bosatt i Sverige för att delta. 

124 kommentarer
94

Du kanske även gillar detta

124 kommentarer

Eva A 19 december, 2020 - 02:43

Har slutat med kaffe och mjölkprodukter.

Svara
Cissi J 19 december, 2020 - 09:00

Tycker det är svårt med magen. Har ofta illamående men svårt att hitta ngt som hjälper så skulle gärna testa dessa produkter.
Kram Cissi

Svara
Jennie 19 december, 2020 - 09:26

Löpning och cykling är det bästa för hela kroppen och mår knopp o kropp bra är ofta magen också i balans.

Svara
Therese 19 december, 2020 - 11:22

Försöker läsa på då man inte får någon hjälp från sjukvården. Men gröt varje morgon hjälper.

Svara
Emmeli Vernersson Strid 19 december, 2020 - 22:01

Börjar dagen med ett ljummet glas citronvatten. Har märkt att min mage mår bäst av ljummet vatten. Den blir lugnare då.

Anna 19 december, 2020 - 22:56

Det bästa jag gjort för min mage var att sluta äta gluten och undvika mjölkprodukter.

Petra 19 december, 2020 - 23:36

Med smörsyra, och så klart gluten o sockerfritt, har gjort under för min mage

Mia 19 december, 2020 - 14:37

Jag undviker mjöl/gluten, socker och processad mat så långt det går. Har slutat med kaffe och dricker alkohol väldigt sällan. Varje januari kör jag några månaders testning av vilka livsmedel jag tål/inte tål …har IBS. Och därutöver kör jag periodisk fasta för att låta magen vila minst 18h varje dag.
Getting better för varje år

Svara
Victoria von S 19 december, 2020 - 19:56

Efter ett antal antibiotika kurer och efterkommande problem med magen kom jag i kontakt med dessa produkter ovan! Vet dem funkar och använder dem fortfarande efter 6år! Tillsammans med en sockerfri, glutenfri och mjölkfri kost. Holistic är det Bästa som finns för min magen♥️

Anna-Karin 19 december, 2020 - 20:30

Jag brukar ta hand om den just genom att ta enzymer och probiotika.

Anna-Karin 19 december, 2020 - 23:11

Det jag tror är bra för min mage och det jag gör är; begränsar kaffeintaget till två koppar om dagen, dricker örtte varje kväll, tränar och går minst en 30min promenad om dagen. Sedan lyder jag tandläkarens råd; låter det gå 3-4 timmar emellan målen. Just nu testar jag två ägg och kaffe till frukost. Försöker minska ner på gluten, men det är svårt när övriga i familjen äter det. Men bröd med gluten har jag uteslutit helt samt slutat att baka med vitt socker och vetemjöl. Tyvärr är ofta magen svullen på kvällen så kanske enzymer kan hjälpa mig.

Laila 19 december, 2020 - 21:32

Inte så mycket. Promenera, försöker äta vettigt, funkar inte alltid. Om jag orkade kliva ur sängen tidigt på morgonen skulle mycket va bättre, starten på dagen bli bättre.

Svara
Elin 19 december, 2020 - 23:02

Minskat på kaffe samt slutat med gluten och mjölk. Märker även att stress påverkar min mage negativt, så försöker komma ner i varv när min mage är uppe i varv. 🙂

Svara
Jeanette Stoll 19 december, 2020 - 22:00

Att få min mage att må braär att äta bra, sova bra(rekommenderar curatäcke) mycket grönt frukt och Ägg varje morgon. Synda ibland och gå dina 10000 steg per dag❤️

Svara
Kristina 19 december, 2020 - 22:16

Det bästa för min mage är surkål, collagen och probiotika. Men grunden för att jag ska må bra är att inte äta socker och gluten

Svara
Jenny theander 19 december, 2020 - 22:29

Efter IBS diagnos och några turbulenta år för ett av mina barn har magen varit ett område som påverkats mycket för både mig och sonen. För att hitta rätt för magen har jag nu börjat med strikt AIP kost för att läka från grunden och sen lägga till olika matvaror efterhand. Sonen äter sedan ett år gluten soja och mjölkfri kost för att läka. Tillskott som de ovan skulle vara ett fantastiskt tillskott på vår resa.

Svara
Amanda 19 december, 2020 - 09:37

Jag har haft problem med magen i många år, försöker äta mejerifritt och glutenfritt men jag lyckas inte bli helt bra. Skulle gärna testa dessa produkter

Svara
Gerd Magnusson 19 december, 2020 - 11:33

Försöker hålla kroppen i trim och tillför mycket av kosttillskott som hjälper kroppen att må bra.
Så bra att det finns bra tillskott som stärker på olika vis

Svara
Ola Kristensson 19 december, 2020 - 14:03

En shot Probioform på fastande morgonmage har visat sig vara effektiv för mig.

Svara
Isabell Johansson 19 december, 2020 - 18:58

Långpromenader varje dag med min hund så har jag min mage i trim startar min morgon med en tallrik havregrynsgröt som min mage gillar allra bäst!

Svara
Anna Sundström 19 december, 2020 - 14:14

Försöker tänka på vad jag äter, inte för mycket spannmål, mjölkprodukter och socker. Har IBS och det ställer ofta till det, speciellt när man äter någon annanstans än hemma. Yoga är superbra också!

Svara
Therese Rubensson 19 december, 2020 - 15:26

Min mage har krånglat och mest varit som en ballong! Undviker mjölkprodukter,vitt mjöl och äter så rent det går. Holistic grejer gör susen för knopp och kropp!

Svara
Susanne 19 december, 2020 - 17:44

Jag äter mycket grönsaker, tränar och rör mig mycket. Dricker mycket vatten. Undviker tung mat.

Svara
Jessica 19 december, 2020 - 18:07

Undviker socker, gluten och mjölkprotein. Dricker gröna drinkar

Svara
Jeanette Stoll 19 december, 2020 - 22:00

Att få min mage att må braär att äta bra, sova bra(rekommenderar curatäcke) mycket grönt frukt och Ägg varje morgon. Synda ibland och gå dina 10000 steg per dag❤️

Svara
Victoria 20 december, 2020 - 11:50

Alltid tampats med magproblem och vissa perioder vill man helst bara bädda ner sig och vakna upp med någon annans mage. Bästa receptet för att hålla min mage i schack är dock att äta regelbundet, undvika gluten och .

Svara
Nina 19 december, 2020 - 04:12

Försöker tänka på vad jag äter, undvik skräpmat, dricker vatten istället för mjölk, äter inte längre vitt bröd heller och magen har blivit så mycket bättre!

Svara
Therese 19 december, 2020 - 06:24

Aloevera, försöker ta en shot om dagen för att minska mitt magont. Lider av IBS och kan knappt äta något utan att det gör ont efteråt, detta hade passat mig perfekt.

Svara
Ingela Svensson 19 december, 2020 - 08:23

Jag undviker mjöl och socker.

Svara
Julia 19 december, 2020 - 09:13

Jag har diagnosen ibs sedan år 2010 och har sedan dess provat allt känns det som och upplever att inget fungerar. Har dock aldrig provat detta magpaket och är just nu desperat att få bukt med mina dagliga besvär.

Svara
Afrodite 19 december, 2020 - 22:49

Jag har lidit av IBS sedan många år, misstänker att det var stress som utlöste det från början, så jag försöker undvika att stressa.
Tack vare att jag är vegan och äter varken kött, ägg eller mejeriprodukter så har det gått ganska bra hittils.
Jag motionerar mycket, undviker onödigt socker och försöker att äta sånt som tarmen mår bra av, t.ex. mjölksyrade grönsaker.
Jag undviker att äta några konventionella mediciner och hålla mig frisk genom egen terapi.
Jag är både min egen kokerska, personlig tränare och läkare och “min egen läkare” föreslår nu att det vore nog bra om jag testade dessa Holistics produkterna för att utröna om min tarm kan bli hjälpt av dem, så att den kommer att fungera ännu bättre i framtiden och ge mig ännu bättre livskvalitet.

Svara
Linnea 19 december, 2020 - 09:31

Har IBS så försöker äta regelbundet, inte stressa när jag äter och utesluter en del saker såsom gluten och mejeri. Dock har jag fortfarande problem så skulle verkligen vilja testa detta magpaket!

Svara
Johanna Ögren 19 december, 2020 - 07:39

För magen och för hjärnhälsan och orken – inget gluten, inga komjölksprodukter, dricker mestadels enbart vatten (dvs nästan aldrig läsk, öl, vin, kaffe).

Svara
Helen Flink 19 december, 2020 - 09:02

Mitt viktigaste tips är att undvika stress och kaffe. Jag har haft en krånglande mage till och från hela livet och inte hittat rätt i vad som hjälper.
Kanske är det här kitet precis vad som behövs?

Svara
Monica Ögren 19 december, 2020 - 07:41

Bästa sättet för mig att ta hand om magen är att utesluta vete, jäst, alkohol och socker. Att istället äta mycket frukt, bär, grönsaker och rotfrukter, Då mår jag bättre i magen och även på alla andra sätt. Mitt lipödem blir också mycket bättre när jag äter så. Mat är medicin och hälsa. Älska grönt <3

Svara
Gunnel Bäckström 19 december, 2020 - 07:42

Mitt bästa för magen är varierad kost, kunna stoppa när det är gofika och att gå många promenader. äter Bvitaminer varje dag som tillskott också..

Svara
Sofia 19 december, 2020 - 07:49

Nu tar jag hand om min mage (efter många år av strul) att äta mer regelbundet och en varierad kost, samt försöka tänka på bra sömn, mindre dress och att dricka mycket vatten.

Svara
Elina Söderberg 19 december, 2020 - 08:29

Rör på mig, äter fiberrik mat och försöker att inte stressa för mycket! Magen är verkligen människans andra hjärna.

Svara
Erika H 19 december, 2020 - 08:33

Jag tar hand om min mage och tarmflora genom att undvika mjölkprotein, gluten & socker så gott jag kan. Jag försöker äta i lugn och ro och tugga maten ordentligt så att det tillverkas matsmältningsenzymer som hjälper till att smälta maten!
Fungerar inte magen som den ska så fungerar inte mycket annat heller

Svara
Åsa Malm 19 december, 2020 - 08:38

Vegetarian sedan 6 år, minimerar mjölkprodukter.

Svara
Anna Rosenkvist 19 december, 2020 - 08:42

Har slutat med gluten och mjölkprodukter men får ändå inte helt bukt på svullen och gasig mage. Bra produkter från Holistic hade jag velat testa!

Svara
Ing-Marie Stäring 19 december, 2020 - 08:49

För min del så mår min mage och hela jag bäst av att avhålla mig från alla vita produkter.
Holistic produkter har jag använt mig av i många år,super bra för mig

Svara
Therese 19 december, 2020 - 08:46

Jag har sedan några åt bra kontroll på min mage. Vet vad jag kan äta och inte. Men ibland vill man kanske äta lite ”sämre” mat och då passar detta kitet perfekt. Utan enzymer skulle det aldrig gå. Och bra magbakterier tar jag varje morgon ihop med en ingefärsshoot. Bästa starten på min dag!

Svara
Marie Nilsson 19 december, 2020 - 08:54

Promenader är a och o för min mage!

Svara
Sara 19 december, 2020 - 21:45

Jag försöker äta så varierat som möjligt för att stärka de goda bakterierna samt rör på mig för att massera tarmarna. En grej som verkligen har hjälpt mig läka tarmen och börjat bättra min histaminintolerans är en morgondryck på vegetabilisk mjölk, ghee och honung. Smörsyran smörjer systemet fint!

Svara
Viktoria H 19 december, 2020 - 08:52

Jag undviker mjöl,socker och laktos. Jag undviker också att stressa, samt äter probiotika varje dag.

Svara
Nicole 19 december, 2020 - 17:38

Har alltid haft svåra magsmärtor men nu när jag mår bättre så blir magen bättre men nu försöker dricka mycket vatten. Sen gör jag en shot på rödbetsjuice, ingefärashot, citronjuice, gurkmeja och peppar som får igång magen samt smörjer dom viktiga delarna i mag och tarmkanalen som jag dricker varje morgon.

Svara
Hanna 19 december, 2020 - 08:55

Hej, jag har haft anorexia som ung och det har lett till att jag utvecklat IBS på senare dagar som jag kämpar med varje dag. Det har gjort att jag är noggrann med vad, hur och när jag äter. Jag utesluter bland annat gluten, laktos, lök och kaffe (trots att jag älskar det). Jag äter mindre portioner mer ofta för att inte chocka magen för mycket. Jag undviker vitt socker och alkohol. Jag tuggar långsamt och dricker inte samtidigt som jag äter. Sedan rör jag på mig mycket, går härliga promenader osv! I perioder använder jag även kosttillskott för magen men inte i nuläget. Därför hade jag varit SÅ glad om jag vann! Tack!

Svara
Gisela 19 december, 2020 - 08:58

Med antiinflammatorisk kost, fermenterat och alger.

Svara
Linda 19 december, 2020 - 16:22

Väcker min mage på morgonen med ett stort glas ljummet vatten, ser till att ge magen en lätt men näringsrik frukost, lunch och middag. Dricker vatten mellan måltiderna och ger den tillskott i form av olika vitaminer, mineraler och enzymer ❤❤❤

Svara
Pernilla Hofwing 19 december, 2020 - 09:05

Det är ju just det, jag vet inte hur jag ska ta hand om min mage! Efter min andra graviditet nu såhär 3 månader senare sä har jag fortfarande ont i magen i princip varje dag. Har alltid haft konstig mage, tror jag har IBS efter många googlingar. Har alltid velat köpa såna här kosttillskott men det är ju en djungel! Hur ska man veta vad som passar ens mage bäst? Och har inte råd att experimentera… vore evigt tacksam om jag vann detta och äntligen kunde testa och se om min mage blir bättre eller inte! Min dotter som äter forlax varje dag för förstoppning skulle nog också må bra av tuggtabletterna!

Svara
Diana 19 december, 2020 - 09:07

Jag tar hand om magen genom att minska på stress och träna mental träning. Och så dricker jag äppelcidervinäger med gurkmeja och . Och så äter jag och hela familjen probiotika, Holistics är den bästa!

Svara
Jane Karlsson 19 december, 2020 - 11:02

Min mage har alltid krånglat, antingen för hård eller åt andra hållet.
Äter glutenfri kost och det gör magen gladare.
Tror att tarmarna är oerhört känsliga och skulle verkligen behöva få goda bakterier som kan hjälpa till att läka systemet.
❣️ ❣️ ❣️

Svara
Åsa 19 december, 2020 - 09:10

Genom att låta magen få vara med och bestämma vad jag stoppar i munnen. 🙂

Svara
Lea 19 december, 2020 - 09:12

Jag låter magen vila 16 h/dygn. Försöker undvika tunga kolhydrater och dricker mycket vatten.

Svara
Therése Emilsson 19 december, 2020 - 09:29

Att dricka ljummet citronvatten hjälper mig vid lite bubblig mage.
Äter sällen gluten, socker samt laktos. Dricker grönsmoothie nästan varje dag.

Svara
Cheyenne 19 december, 2020 - 15:00

Åhh, det hade betytt mycket om jag vann den här vinsten! Min mage burrar och är ofta uppsvullen! Jag har aldrig ätit kött och blev hel vegan för cirka 6 år sedan. Jag vet ju att man inte är gjord för att äta kött så just nu mår min mage ändå bättre än vad den hade gjort om jag ätit kött/mjölk-mejeriprodukter! Det hade varit spännade att testa detta kit och se om det kan lugna magen ännu mera!

Svara
Mari 19 december, 2020 - 09:35

Försöker äta i en lugnare takt och tugga maten noga. Är väldigt kostintresserad så tänker på vad jag lagar för mat och vilka råvaror jag använder.

Svara
Elin H 19 december, 2020 - 09:40

Tuggar tuggar tuggar! Alltså äter mer medvetet, lättare sagt än gjort med två ”vilddjur” till barn vid middagsbordet. Men det gör skillnad. Magen reagerar så fort jag stressar och speciellt vid intag av mat eller dylikt. Att vara medveten är mitt fösta steg till bättre maghälsa.

Svara
Linda 19 december, 2020 - 09:43

Skulle säga att stress är den värst boven när det gäller magen. Viktigt att sänka kraven och avsätta tid för sånt man tycker är roligt och låta tvätthögarna ligga. Och så kosten såklart. Mat med mkt näring. Toppa det med lite fina tillskott från holistic så är man nog en bra bit på väg! Min 4åring har precis fått lov att ta en antibiotikakur så probiotika hade varit toppen att få vinna!

Svara
Camilla Davour 19 december, 2020 - 09:47

Jag undviker i största mån det jag vet att min mage reagerar på – och ibland använder jag tabletter mot mina besvär men den har aldrig provat detta märke så det vore hoppfullt att prova en ny variant!

Svara
MariaE 19 december, 2020 - 09:50

Hade varit perfekt att vinna. Att få hjälp till magen i jultider vore inte fel. När man har IBS mage behöver man vara snäll mot magen, den påverkar så många andra funktioner i kroppen.

Svara
Jenny 19 december, 2020 - 10:03

Äter inte mjölk, hjälper magen och huden♡ och försöka att låta magen vila under natten, inte äta för sent. Vara noga med att få i mig nog med energi, havre och potatis är bästa bränslet just nu! Och försöka få i mig bra bakterier från surkål, proviva, kombucha osv.

Svara
Madeleine 19 december, 2020 - 10:06

Är numera vegetarian och dricker inte längre mjölk vilket jag märkt gjort under mot min mage som lätt blir orolig och uppblåst.

Svara
Anna 19 december, 2020 - 10:06

Träning. Utan yogan. långpromenaderna, styrketräningen och spinningen skulle min mage stoppa upp helt – och det är DÅ man blir sjuk!

Svara
Maja 19 december, 2020 - 15:54

Mer grönt mat, tugga igenom maten mer, mindre mjölkprodukter och mindre socker.

Svara
Josefine 19 december, 2020 - 10:18

Med hembryggd kombucha och mycket grönt tar vi hand om våra magar i vår familj! ❤️❤️❤️

Svara
Yagmur 19 december, 2020 - 10:30

Jag tar hand om min mage genom att sluta äta mjölkprodukter och vetegluten och tar regelbundet nyttiga bakterier.

Svara
Rebecka 19 december, 2020 - 10:38

Träning, te och varma bad 🙂

Svara
Åsa Hjalmarsson 19 december, 2020 - 10:56

Jag äter mera varierat, äter mindre mjöl, bröd, pasta. Äter mera grönsaker men är försiktig med bönor och kål. Sen det viktigaste är att inte stressa och att motionera eller röra på sig varje dag. Lyssna på kroppen..

Svara
Jenny 19 december, 2020 - 10:58

Prebiotika i form av olika sorters fibrer och stärkelse från grönsaker, frukt och havre. Minimalt med gluten och mjölkprodukter. Boostar med probiotika. Promenader och andningsövningar för att minska stressen. Mår magen bra mår hela kroppen och sinnet bra.

Svara
Maria 19 december, 2020 - 11:13

äter en blandning av lösliga och olösliga fibrer- så att magen får jobba, och samtidigt får tarmbakterierna mat. Minimalt med tillsatt socker och gluten för min del i alla fall…..

Svara
Sandra 19 december, 2020 - 11:15

Jag tar inte hand om min mage tillräckligt. Jag har diagnosen IBS, och börjat tröttna rejält på min mage nu. Så detta paketet hade varit perfekt, mitt nya sätt att ta hand om min mage!

Svara
Malin Svensk Björck 19 december, 2020 - 11:22

Tyvärr har jag nog fuskat med det på sistone fast jag inte bordemed tanke på att jag åt en antibiotika i nästan 6 månader men den funkade inte och nu äter jag en ny sort i tre månader. Magen mår inte bra och skulle behöva börja ta hand om den bättre.

Svara
Helen 19 december, 2020 - 11:51

Vilket underbart paket- så välkomponerat och fina produkter. Jag tar hand om magen genom att försöka tänka på helheten- har tex insett att magen mår så mycket bättre om jag rör på mig varje dag, försöker att inte stressa (stress måsta vara värsta boven för magen) och äter regelbundet och bra, riktig mat. Har uteslutit gluten ifrån min kost vilket har gjort underverk. Mitt nyårslöfte inför 2021 är däremot att vara mer mindful i min ätning och inte “släng i mig maten på språng”- det spelar ju ingen roll om jag äter “bra” mat om jag ändå stress-äter den! Så mer mindful eating 2021! Har dessutom varit sugen på att prova göra hemsyrad yoghurt och då är ju Lactobitalis probiotika-tabletter perfekta och det hade varit magiskt att få testa Cellenzymer, har hört så mycket gott om det. God jul!

Svara
Cecilia Folkesson 20 december, 2020 - 18:44

Grattis Helen!
Du är vinnaren av dagens lucka 🙂

Mer info kommer via mail.

God Jul önskar Cecilia & Holistic

Svara
Anna Blom 19 december, 2020 - 12:00

Dricker mycket vatten, äter fiberrikt och motionerar regelbundet men tyvärr mår min mage inte bra ändå. Kanske ska prova att lägga till bakterier och se om den mår bättre av det

Svara
Lise-Lotte 19 december, 2020 - 12:22

Jag försöker tänka på vad jag äter och röra på mig mer. Jag skulle gärna vilja testa mer goda tarmbakterier.

Svara
Amanda 19 december, 2020 - 12:24

Jag tränar och försöker att minska på dåliga fetter och socker.

Svara
Kia Olsson 19 december, 2020 - 12:34

Att vinna detta paket vore en dröm. Jobbar heltid på ett för tillfälligt stressigt jobb. Pluggar på halvtid och nu alla förberedelser inför julen då blir magen lidande.

Svara
Victoria Waldemark 19 december, 2020 - 12:38

Jag undviker stress, ser till att sova ordentligt, dricker 2l vatten/dag, äter glutenfri och mjölkfri kost med mycket frukt, grönt och fibrer och måste tyvärr pga dåligt fungerande matsmältning alltid använda matsmältningsenzymer och probiotika för att hålla mig frisk och magen lite mindre uppsvälld och gasig. Har även väldigt dåligt immunförsvar så blir sjuk hela tiden och har hört att immunförsvaret har ett samband med magen. Hade varit SÅ välbehövligt att få vinna och testa dessa då andra jag testat inte fungerar helt topp. Holistic ska ju vara toppmärket i Sverige liksom, drömvinst för krånglig mage! Vill hålla mig frisk mer än någon vecka i taget, så håller tummarna.

Svara
Nina 19 december, 2020 - 12:42

Inget kaffe som första steg, utan istället dricker jag te. Och sen än gedigen frukost, vitaminer och träning.

Svara
Sanna 19 december, 2020 - 13:40

Jag har en hel del problem med min mage, och är verkligen sämst på att hand om den. Faktum är att jag t o m misstänkt att jag har IBS väldigt länge. Men precis som med allt annat kring min hälsa så har jag ännu inte tagit tag i det, och har ingen diagnos satt.

Jag försöker dock göra de lilla jag kan, och dricker ibland annat inte kaffe. Har funderat på att utesluta gluten för att se om det skulle lösa problemen. Borde undvika skräpmat och äta hälsosammare också. Kanske nyårslöftet inför 2021? Hur som helst vore det här kitet en bra start.

Kram Sanna

Svara
Frida Lena 19 december, 2020 - 13:58

Jag tar bittermedel innan måltiderna, mellan varven även enzymer. Försöker tugga noga.

Svara
Helena Nilsson 19 december, 2020 - 15:30

Glutenfritt och laktosfritt är nödvändigt – försöker äta mer och mer veganskt för det känns “snällt mot magen – det vore bra att få testa ditt pris för att se om det kan hjälpa mot ännu bättre magge

Svara
Sara Källström 19 december, 2020 - 14:20

Äter fiberrikt bröd och gör ofta goda gröter till frukost. Väljer dessutom ofta laktosfritt.

Svara
Louise B 19 december, 2020 - 14:37

Äter sedan ett drygt år inte gluten, mjölk eller grädde. Jag har sedan dess inte bara en gladare mage utan har också sluppit inflammationen i mina knän som tidigare krävt flera tömningar + kortisoninjektioner per år. Äter istället ordentligt med grönsaker samt probiotika dagligen. Att ta hand om magen är viktigare än man kan tro!

Svara
Carola Lind 19 december, 2020 - 14:43

Tyvärr inte alls så jag skulle verkigen behöva paketet

Svara
Anne Duckart 19 december, 2020 - 14:54

Vi har hela familjen ändrat på vår kost genom att odla en del själva och handlar nästan endast ekologiska produkter. Vi äter mycket mer vegetariskt och gluten har helt uteslutits. Vi mår alla så mycket bättre nu!

Svara
Martina 19 december, 2020 - 15:08

Rätt kost utan gluten, komjölk, kött och vitt socker. Sen lägger vi till en hel del goda grönsaker, kombucha och på senare tid lite egensyrat. Men viktigast av allt är egentligen att inte låta oron gnaga, svårt att leva efter men blir lättare och lättare 🙂

Svara
Linn 19 december, 2020 - 15:10

Äter en växtbaserad kost utan socker och gluten. Gör att jag får mig mycket frukt och grönt vilket också ger både fibrer och prebiotika till tarmarna . Gör egen kimchi och äter det dagligen också.

Svara
Ringvor Andersson 19 december, 2020 - 15:18

Hej jag gör följande: 1. Tuggar maten väl. 2. Äter mycket fullkorn och råkost (vältuggat). 3. Dricker rumstemp vatten
mellan måltiderna för jag dricker ej så mycket till måltiderna ( vattnet späder ut magsyran och jag får sämre matsmältning då). Hoppas på tur….. God Jul!

Svara
Therese Larsson 19 december, 2020 - 15:23

Jag försöker äta så många olika grönsaker, frukter och bär jag kan komma på.
Besöka ’puder-rummet’ samma tid varje dag.
Och det viktigaste, Lyssna på och Respektera känslan i magan!

Svara
Madeleine 19 december, 2020 - 16:17

Försöker att inte stressa och har börjat dricka te istället för kaffe!

Svara
Maria C 19 december, 2020 - 16:29

Har haft gasig och uppblåst mage sedan barndomen och i vuxen ålder även förstoppning. Brukar därför ta en tablett av kosttillskottet Cleanse More. Detta lyxiga magkit vore ju fantastiskt att få vinna!

Svara
Frida 19 december, 2020 - 16:50

Jag äter glutenfritt och veganskt samt tar probiotika från holistic varje dag 🙂

Svara
Mikaela Rindefors 19 december, 2020 - 17:25

Åh magen den viktiga magen, jag har haft problem sen forever men nu har jag slutat med gluten och mejeri och äter probiotika och ser fram emot en gladare mage 2021♡♡♡

Svara
Nina Björkman 19 december, 2020 - 17:55

Jag äter inga stors middagar efterkl 19 men med undantag vid jul m m och äter filmjölk och ingefära.

Svara
Anna L 19 december, 2020 - 18:01

Är noga med vad jag äter. Tränar.

Svara
Pierre S 19 december, 2020 - 18:01

Vitaminer och bra näring

Svara
Lisa 19 december, 2020 - 18:12

Ärligt. Inte alls. Har mer funnit en acceptans i den ständigt svullna eftermiddags magen

Svara
Ronja 19 december, 2020 - 18:48

Äter probimage och dricker mycket vätska. Skulle va intressant att testa dessa!

Svara
Louise Johansson 19 december, 2020 - 18:53

Jag har IBS och trots utredning ifrån 2 dietister så har jag inte svaret på frågan förutom att undvika mjölkprodukter. Men jag hoppas på att denna vinst kan hjälpa min kaotiska mage

Svara
Filippa 19 december, 2020 - 19:11

Jag har lagt om min kost till en antiinflammatorisk diet och märker stor skillnad! Holistics Lactovitalis är den probiotikan min mage mått bäst på. Om jag vann det här paketet skulle jag ge det till min mamma som har mycket magproblem efter en illa blindtarmsoperation.

Svara
Anna A 19 december, 2020 - 19:13

Motion, mindre stress och bra kost med mycket grönsaker är bra. Men detta kosttillskott skulle jag gärna vilja ha!

Svara
Marianne A 19 december, 2020 - 19:42

Motion och probiotika.

Svara
Eva G 19 december, 2020 - 19:57

Undviker det magen inte gillar och när det helt tar stopp är en löprunda det bästa för att få fart på magen.

Svara
Linda 19 december, 2020 - 20:33

Jag äter mycket fermenterat. Gör egen surkål, kombucha och kokosyoghurt. En annan sak som är bra för min mage är att äta massor med grönsaker och frukt. Det mår den bra av.
Dottern är laktosintolerant och hon skulle nog verkligen ha nytta av detta paket.

Svara
Carina 19 december, 2020 - 21:11

Åhh, den här vinsten vore något för vår familj. Tre av fyra har magbesvär. För mig gäller att låta bli mjölkprodukter, paprika, vitlök, rå lök och undvika bl a fet/ friterad mat samt ta mig tid till promenader och yoga. För mina söner har vi inte hittat helt rätt än, undviker mjölkprodukter men kan inte sluta med movicol än. Kanske att detta är rätt väg med mag/tarm bakterier. Hoppas, hoppas på vinst!

Svara
Kristina 19 december, 2020 - 21:25

Jag känner att jag verkligen skulle behöva dessa produkter eftersom jag har nyligen haft magkatarr och det börjar bli ganska bra. Har jobbat ganska mycket så tro nog att jag haft fått det från jobbet.

Jag behöver fylla på mitt förråd med bra mag bakterier.

Svara
Karin 19 december, 2020 - 21:29

Mindre stress vilket är svårt när man har barn och arbetar som sjuksköterska. Sedan äta mer av det magen mår bra av och mindre socker gluten, laktos…. och isbergssallad (något jag får jätte ont i magen av)

Svara
Aino Granberg 19 december, 2020 - 21:33

Bra magbakterier + ingen gluten + minimalt med stress = glad mage!

Svara
Filippa Norling 19 december, 2020 - 21:46

Jag måste göra det mer. Har IBS, vilket jag inte fått hjälp med då min är såpass ”grov” sen har jag extrem magkatarr som gör att min mage mår ännu sämre. Försöker undvika laktos, gluten, socker och lök men det är svårt. Ska försöka bli mer snäll mot min mage och säga fina saker om den.

Svara
Sara 19 december, 2020 - 21:46

Jag försöker äta så varierat som möjligt för att stärka de goda bakterierna samt rör på mig för att massera tarmarna. En grej som verkligen har hjälpt mig läka tarmen och börjat bättra min histaminintolerans är en morgondryck på vegetabilisk mjölk, ghee och honung. Smörsyran smörjer systemet fint!

Svara
Charlotte 19 december, 2020 - 21:52

Försöker tillföra nyttiga bakterier på olika sätt, både som kapslar och via surkål, yoghurt etc.

Svara
Åsa 19 december, 2020 - 22:09

Min väldigt känsliga mage mår bäst och är lugnast av mest veganskt och försöker lägga till mjölksyrade produkter när det finns tillfälle. Gör mitt bästa att få min sömn och hålla nere stress för att ge min mage de bästa förutsättningarna att må bra, så hela jag kan må likadant – Bra 🙂

Svara
Elin Andersson 19 december, 2020 - 22:16

Efter många om och men har jag ÄNTLIGEN tagit tag i en utredning med min mage. Har insett att har man magproblem så får man så många andra problem samtidigt. Ingen energi till att leka med sonen, sömnen blir påverkad och att laga mat som förr var roligt är nu bara ett måste! Men nu hoppas jag att kunna få hjälp med magen och kanske få tillbaka lite livslusten igen! Och jag har kommit till den gräns att jag vill testa allt i hopp om att hitta det rätta för just mig! 🙂

Svara
Karin 19 december, 2020 - 22:41

Undviker gluten, socker och i möjligaste mån mjölkprodukter, förutom när jag är bortbjuden. Därför märker jag verkligen vilken skillnad det gör när jag fuskar ibland. Frukt och grönt håller magen igång och egen morgonstund för inre lugn. Det är långt ifrån alltid jag får till allt detta. Men när jag gör det märks skillnad 🙂

Älskar Holistics produkter, men vinner jag så är det min lillasyster som haft problem med magen i något år som får testa.

Svara
Sara 19 december, 2020 - 22:43

Jag har just kommit igång med att göra mjölksyrade grönsaker. Det är så roligt, så gott och min mage mår fantastiskt av det!

Svara
Emy Mogren 19 december, 2020 - 23:08

Jag börjar varje dag med ljummet citronvatten och lactovitalis till mig (och lacto kids till kidsen ) efter det nästan alltid havregrynsgröt som jag tycker gör gott för min mage. Mycket frukt och grönt under dagen gillar min mage också ♥️

Svara
Jessica 19 december, 2020 - 23:09

Jag startar alltid dagen med ett stort glas ljummet vatten. Försöker tänka på att andas med hela magen. Tar tillskott av mineraler, vitaminer och probiotika varje dag. Detta tillsammans med regelbunden motion har hjälpt mig

Svara
Caroline 19 december, 2020 - 23:35

Försöker undvika gluten så mkt jag kan. Djupandas, dricker mest ljummet vatten under dagen, tar probiotika när jag känner att magen behöver lite extra boost, äter mkt grönsaker och försöker att tugga maten ordentligt och att äta i lugn och ro. Rör på mig dagligen

Svara
Pia 19 december, 2020 - 23:50

Ger den alltid min vanliga fiberrik frukost, även om jag sover borta. Undviker de saker jag vet att jag inte tål. Försöker lyssna på magen och lyda den, men får lida då det inte blir bra av praktiska orsaker eller för att jag faller för frestelsen.

Svara
Carola Eriksson 20 december, 2020 - 02:39

Har slutat med mjölk produkter och mjkost undvil färdiga köttbullar och äter mer grönt

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More