Min favoritdessert och fika är rawbollar – så enkla att göra och supergoda! Och det går att hitta minst en sort som alla i familjen gillar. Dessa smakar väldigt mycket lakrits, så en förutsättning att man är lakritsälskare. Jag brukar ha i ca 1 msk ingefära då blir de rätt starka med väldigt goda! Man kan även hoppa över att ha lakritspulver i kulorna och bara rulla dem i det.
Lakritskulor med ingefära
(10-12 st)
2 dl kokos
ca 6 dadlar
1 msk kokosolja
2 tsk lakritspulver [annonslänk]
2 tsk ingefära
1 nypa salt
+ Extra lakritspulver att rulla kulorna i
– Kärna ur dadlarna och mixa i alla ingredienser i matberedare. Antalet dadlar beror på hur färska de är. Börja med 6 st och tillsätt 1-2 st till om det inte binder ihop.
– Rulla små bollar och rulla i lakritspulver.
–Förvara i kylskåp.
Fler goda och nyttiga kulor och praliner:
Bountykulor
Syrliga kokos- och citronkulor
Chokladpraliner med valnötter
Nyttiga chokladbollar
Avokado- och chokladpraliner
Här kan du följa mig:
Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram
1 Kommentar
Jag undrar, är det färsk eller torkad i gefära?