lakritskulor

Lakritskulor med ingefära

av Cecilia Folkesson

Min favoritdessert och fika är rawbollar – så enkla att göra och supergoda! Och det går att hitta minst en sort som alla i familjen gillar. Dessa smakar väldigt mycket lakrits, så en förutsättning att man är lakritsälskare. Jag brukar ha i ca 1 msk ingefära då blir de rätt starka med väldigt goda! Man kan även hoppa över att ha lakritspulver i kulorna och bara rulla dem i det.

 

Lakritskulor med ingefära

(10-12 st)
2 dl kokos
ca 6 dadlar
1 msk kokosolja
2 tsk lakritspulver [annonslänk]
2 tsk ingefära
1 nypa salt
+ Extra lakritspulver att rulla kulorna i

– Kärna ur dadlarna och mixa i alla ingredienser i matberedare. Antalet dadlar beror på hur färska de är. Börja med 6 st och tillsätt 1-2 st till om det inte binder ihop.
– Rulla små bollar och rulla i lakritspulver.
–Förvara i kylskåp.

 

lakritskulorlakritskulor

Fler goda och nyttiga kulor och praliner:

Bountykulor
Syrliga kokos- och citronkulor
Chokladpraliner med valnötter
Nyttiga chokladbollar
Avokado- och chokladpraliner

 

Här kan du följa mig:

Vill du ha fler tips, nyttiga recept och inspiration, följ mig gärna på Facebook och Instagram

 

Du kanske även gillar detta

1 Kommentar

Veronica Fransson 2 april, 2023 - 12:20

Jag undrar, är det färsk eller torkad i gefära?

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More