kycklinggryta kokosmjölk

Kyckling i röd curry och kokosmjölk

av Cecilia Folkesson

Hade lite kycklingrester från en grillad kyckling och slängde ihop denna. Supergott. Och snabbt! Mejerifritt och supermättande.

Kyckling med röd curry och grönsaker
Kyckling
2-3 dl Kokosgrädde (eller kokosmjölk)
1-2 tsk röd currypasta
0,5 hönsbuljongtärning
1 citrongräs
Grönsaker vad man har hemma, tex tomat, paprika, motötter
Lime

Gör såhär: Kokos upp kokosmjölken/grädden med den röda currypastan och ett delat bankat citrongräs. Smula i hönsbuljong. Tillsätt kycklingen (i detta fall redan tillagad) och grönsaken. Låt putta några minuter. Pressa i lite lime.

 

20121117-154118.jpg

 

Du kanske även gillar detta

5 kommentarer

Emma K 17 november, 2012 - 16:25

Tack för inspiration. Hur tänker du angående buljonger? Majsstärkelse känns helt onödigt för min del och så även jästextraktet som smakförstärkare. Det sägs vara omöjligt att göra bra kommersiell buljong utan jästextrakt vilket jag inte riktigt förstår, det finns ju så otroligt många smakrika naturliga kryddor att välja bland.

Svara
Stefan 18 november, 2012 - 08:11

Kyckling med röd curry är läskigt gott. Risk att det blir lite sånt i morgon 🙂

Svara
Ebba 27 maj, 2016 - 16:39

Hej Cecilia.
Tack snälla för detta receptet. Gjorde en stor gryta och jisses vad gott!
För övrigt är du en sann inspiration, imponerande.
Kram

Svara
Helena 2 juni, 2016 - 20:15

Hej. Nu har jag också provat din kyckling med röd curry och det var så kalasgott. Jag gillar alla ingredienser så klart de är goda ihop. Tack så mycket för receptet

Svara
Cecilia Folkesson 2 juni, 2016 - 22:05

Kul att höra!
Ha en härlig vecka 🙂

Hälsningar Cecilia

Svara

Skriv en kommentar

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More